Playstation 2: The Getaway @ Amsterdam Studio's, 6 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


In maart 2002 werd de eerste in Nighttown georganiseerd en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Amsterdam Studio's: een feestje ter ere van de lancering van een nieuw spel voor de Playstation 2. Ging het in april nog om 'Rez' en draaiden dj's als Kevin Saunderson, Dave Angel en Lucien Foort. Deze editie was geheel gewijd aan het spel 'The Getaway' en stonden grote namen als Mr. C, Luke Slater en (alweer) Dave Angel op het programma.

Tekst:Kirsten
Foto's:Ian





Je vraagt je af of een dergelijk feest de meest efficiente manier is om aandacht te krijgen voor de lancering van een nieuw spel voor de Playstation. Het zal de meerderheid van de bezoekers van afgelopen zaterdag weinig interesseren, de line-up zag er goed uit en Amsterdam Studio's is gewoon een hartstikke leuke locatie. Dat het feest werd gesponsord door Playstation, was iets waar je in ieder geval niet omheen kon. Bij binnenkomst was een gehele zaal ingericht als speelhal annex loungeruimte. Tientallen Playstations stonden opgesteld waarop je allerlei verschillende spellen kon uitproberen. Een aardige binnenkomer!

Het feest was verder verdeeld over 2 zalen: in de ene zaal was met name techno te horen (Benny Rodrigues, Luke Slater, Dave Angel en Stef), in de zaal daarnaast lag de nadruk wat meer op tech-house (Roog, Mr. C, Sander Kleinenberg en Marnix). Bij binnenkomst in de techno-zaal zat de sfeer er, met name wegens de stevige techno-platen van Benny Rodrigues, al goed in. Rond 1 uur begon Luke Slater met zijn Final Scratch dj-set. Voor diegenen die daar nog nooit van gehoord hebben: Final Scratch is een technologie waarmee je digitale muziekbestanden 'real-time' kan bewerken met je eigen draaitafels.





Luke Slater was afgelopen zomer al te horen op het Sound/Vision festival, waar hij een live-optreden verzorgde ter ere van de lancering van zijn nieuwe album 'Alright on Top'. Viel het optreden daar een beetje tegen (want waar had hij in godsnaam die hoogst irritante zanger vandaan gehaald?), afgelopen zaterdag maakte hij alles weer goed. Vanaf het moment dat hij 'Body Freefall' inzette, ging het publiek los en dat bleef zo tot aan het einde van zijn optreden.

Daarna was het tijd voor de set van Dave Angel. Kenmerk van deze set (en eigenlijk van de meeste sets die hij neerzet): gaan, gaan, gaan! Wellicht op sommige momenten iets te hard en monotoon, over het algemeen goede en energieke techno. Een andere grote naam die stond geprogrammeerd was natuurlijk Mr. C. Wie hem wel eens heeft gehoord in de Future is wellicht een hardere draaistijl van hem gewend, afgelopen zaterdag zette hij een mooie en afwisselende sound neer. Helaas ging het aanwezige publiek hier niet altijd even enthousiast in mee, maar dat was eerder te wijten aan het feit dat voor de meeste mensen de avond nog maar net begonnen was.





Samenvattend? Een leuk feest met goede dj's, mooie aankleding en een gezellige drukte (maar bij lange na niet uitverkocht). Interessant detail: aanstaande zaterdag wordt hetzelfde feest met een iets afwijkende line-up georganiseerd in Brussel. Entreeprijs? Slechts 5 euro (mits je voor 12 uur binnen bent). Entreeprijs afgelopen zaterdag? 22 euro! Dan vraag je je toch af waarom de feesten in Nederland zo schreeuwend duur zijn in verhouding met de feesten die in Belgie worden georganiseerd

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws