Mind:Form @ Waakzaamheid, Koog a/d Zaan - 25 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Italiaanse avond in Koog a/d Zaan


Op deze laatste vrijdag van de maand vond de eerste editie van Mind:Form in de Waakzaamheid plaats. Een concept dat afkomstig is van het Napolitaanse Loose Club. Zij zullen iedere maand aan het adres van de bezoeker veel goede techno afleveren, bestaande uit residents Rino Cerrone, Gaetano Parisio, Marco Carola en aanvulling van andere technohelden. Kortom, techno dat duidelijk Italiaanse invloeden heeft. Daar zullen overigens weinig mensen bezwaar voor aantekenen aangezien de Italiaanse techno sound de laatste tijd in ons land erg populair is. De afkomst is daar ongetwijfeld debet aan. Het temperament en de warmte die Italianen in zich hebben, zit duidelijk in de sound. En dat kunnen wij in ons kikkerlandje maar al te goed gebruiken. Dus voor de warmte en het juiste temperament waren we op deze kille winterdag op het juiste adres.

-Rino Cerrone (Rilis Records ita)
-Ade Fenton (Logistic Records fra)
-John Thomas (Advanced Records uk)
-Silver Blade (Silver Traxx nl)
-Ritzi Lee (Underground Liberation nl)



Wanneer je voor de eerste maal een bezoek brengt aan de Waakzaamheid is het misschien even zoeken maar dan heb je ook wel wat. Gevestigd in Koog a/d Zaan heeft men een club in huis met een rijke geschiedenis. Een geschiedenis die voor de begintijd van de dancescene van groot belang is geweest. Misschien dat het na vanavond met de Loose Club avond ook het geval zal zijn. Aan de wil van de organisatie zal het in ieder geval niet liggen. De Waakzaamheid past precies binnen het concept wat met zijn formaat de juiste sfeer met zich meebrengt. Het enige nadeel van deze editie is de teleurstellende opkomst. Maar voor deze eerste avond kan dat door niemand kwalijk genomen worden. Ondanks een halfvolle tent is het een gezellige avond. Iets wat in combinatie van het zeer vriendelijke personeel het geheel helemaal compleet maakt!

-John Thomas
Bij binnenkomst liet de Fransman meteen flink van zich horen. Met een vrij stevige platenkeus liet hij het publiek hoe dan ook in beweging brengen. Hetgeen met een andere sound minder snel het geval was geweest. Want dat is toch waar mensen hem meer van kennen. techhouse georienteerd was die deze avond dus niet. Zijn set was als leuk te beschouwen, maar zeker niet opwindend. Het platen mixen ging hem goed af maar een echte spanning wist hij niet te creeren. Hij wist het publiek in ieder geval op de juiste manier in beweging te houden voor het hoogtepunt van de avond, Rino Cerrone. Voor de mensen die interesse hebben in John Thomas valt er in ieder geval goed van zijn producties te genieten. Deze zijn vaak van formidabel niveau. Zo doet hij redelijk veel met Technasia en dat pakt toch altijd goed uit. Op het Advanced Records is er veel leuks van hem te vinden.

-Rino Cerrone
Hij moest er voor zorgen om het temperament en warmte op het publiek over te brengen; dan is dit de juiste persoon om het te laten doen. Iets waar velen het, na zijn weergaloze optreden op het Awakenings festival, meer dan mee eens over zijn. Daar wist hij iedereen met stomheid te verbazen door de stevige techno met een funk gehalte te presenteren. Sindsdien is hij met grote regelmaat in Nederland te vinden en blijft het zonder meer boeiend om een glimp van hem op te vangen. De oud autocoureur wist dus duidelijk wat hem vanavond te wachten stond. Zijn mixen waren weer denderend en hielden de mensenmassa goed in beweging. Het enige mankement van deze avond dat invloed had op zijn set was de geluidskwaliteit. Zonder meer hard, maar het klonk allerminst zuiver. Een probleem dat halverwege zijn set enigszins verholpen werd. In een rap tempo ging hij verder waar hij gebleven was. Met zijn remix van The Advent-SW 52 trok hij het publiek naar zijn hand. Voor degene die hem ditmaal gemist hebben, is het een schrale troost om te melden dat hij er volgende maand weer bij is. Of je neemt een kijkje bij Rilis records (Loose Club) waar ongetwijfeld ook veel goeds tussen te vinden valt.

Rino Cerrone

-Ade Fenton
De laatste headliner voor deze avond was de Engelsman Ade Fenton. Na een aantal goede verhalen over hem gehoord te hebben op zowel productioneel als draaigebied, waren de verwachtingen hoog gespannen. Verwachtingen die waarschijnlijk iets te hoog lagen, want het was niet al te denderend wat hij neerzette. Met zijn pooierlook achter de decks wist hij het publiek niet naar zijn hand te zetten. Te onrustig en de juiste emotie van de plaat werd niet over gebracht. Hij begreep dat de interactie tussen het publiek wegviel en pakte de wat bekendere technoplaten om nog iets neer te kunnen zetten. Zo kwamen Umek's 'Brotax' en 'Zadiox' voorbij en Jeff Mills met 'The Bells'. Maar aangezien het publiek uit toch voornamelijk ware technokenners bestond, was het voor hen duidelijk niet vernieuwend en spannend genoeg. Met 'Right Power' van Ben Sims pakte het weer wel beter uit. Conclusie: leuke platen, alleen door geen juiste manier van aanpak viel het geheel wat tegen.

Er mag teruggekeken worden op een geslaagde nacht waar de vonken er bij meneer Cerrone het meest vanaf sprongen. De resident heeft dus een goed visitekaartje afgegeven, wat de komst van mensen de volgende keer zal bevorderen. Die editie zal plaats vinden op vrijdag 22 februari met wederom een spannende line-up.

Line-up vrijdag 22-02-2002:
-Rino Cerrone (Rilis records ita)
-Deetron (Music Man/Rotation Records swi)
-Danilo Vigorito (Orionmuzik ita)
-Estroe (Mazzo nl)
-Jeff & Dexon (Indeep-n-Dance nl)


De editie die daarop volgt zal een speciale zijn. Die valt op zaterdag 30 maart en zal zoals het er nu naar uit ziet van 10 uur s' avonds tot tien uur de volgende ochtend duren.

Vette animated: digiflyer

Tekst: IDDO
Onze excuses dat we Mind: Form niet met beeldmateriaal kunnen ondersteunen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws