Metz on Sunday @ Prinsestheater, Rotterdam - 20 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Mark van Dale schroeft in 2 uur zijn imago omhoog!

Afgelopen zondag was het weer de derde zondag van de maand. Voor veel mensen is dit niet langer een dag van uitslapen en niks doen, zo biedt Rotterdam onder andere het feest Metz on Sunday aan.
Tijdens deze editie was het niet superdruk als bijvoorbeeld de laatste keer met dj Roog. Maar het is vaker opgevallen dat het in januari-komkommermaand wel wat rustiger kan zijn dan normaal. Gewoon een lekker avondje met vrienden, oude bekenden en bekende Nederlanders een babbeltje maken onder het genot van de heerlijke hapjes en dito sounds.



Mark van Dale

De culinaire brigade van het Prinses Theater heeft iedere keer weer een verrassende inbreng met een internationaal assortiment van kleine en handzame gerechten en snacks. Deze worden gepresenteerd op de verschillende kleine lopende buffetten en bediening lopen met bladen met snacks (en ijsjes!) rond om de gasten te bedienen.
B.N.-ers!
Rond 20:00 uur presenteerde de host Frank van de Brink een kleine talkshow met de guest-dj van vanavond, Mark van Dale. Door middel van wat voor de hand liggende vragen weten we nu dat Mark van Dale nog steeds veel draait in o.a. de Waakzaamheid, als diskjockey bij een piraat in Zoetermeer draait waar hij een paar uur per week een dance-programma heeft, dat iedereen hem nog wel kent van Stadsradio Rotterdam en dat zijn image op het moment niet helemaal goed is. Waarom weet hij niet, maar hij geniet nog zeer van het draaien, plaatjes maken en aan zijn image wordt gewerkt op deze manier positief gewerkt.

Na het interview stapte hij achter de draaitafels en het humeur van de meeste mensen schoot in rap tempo omhoog. Waarschijnlijk wisten de meeste bezoekers niet van tevoren wat ze van Mark van Dale konden verwachten, maar met een zomerse mix van clubplaten, afwisselend met regelrechte klassiekers als 'Mary go Wild' van Grooveyard, 'Spastic' van Plastikman en 'Groove is in the Heart' van Dee Light was dit al snel duidelijk. Meerdere bezoekers hadden bij Mark zijn platenkeuze het idee dat ze weer op een uitgaansavond stonden van zo'n 4 jaar gelden. Zeer leuk om die goude oude platen weer eens te horen!

The Franco
Een afwisselende lichtshow zorgde voor het juiste effect met donkere momenten om te springen en lichtere bij het swingen. En dat is het mooie van Metz, bijna iedereen staat op de dansvloer en geniet van elkaar en van de muziek. De sfeer die je hier hebt, kom je elders niet snel tegen, bijna een woonkamer-sfeer. De aankleding was deze keer ook weer af, waarbij twee danseressen enthousiast over het podium en door de zaal heen dwarrelden en bij menig man (vrouw) het hart sneller liet kloppen.

Na dik twee uur lekkere muziek, tijd voor de huis-dj's Franco Rollini en The Frank. Deze dj's wisselen elkaar af in een mix van vrij veel bekende platen waarbij het belangrijker is om het publiek te vermaken dan dat hier de nieuwste, geoefende dj-technieken aan de man gebracht moeten worden: als het maar gezellig is! Zij begeleidden dit weekend weer een groot aantal mensen vrolijk de nieuwe week in.

Franco Rolini

Metz on Sunday: een nieuwe manier om een vermoeiend weekeinde energiek af te sluiten. De volgende editie zal zijn op 17 februari met guest-dj Mar Y Sol (Chemistry).

Prinses Theater

Metz on Sunday 23 dec met Roog
Metz on Sunday 18 nov met Michel de Heij
Metz on Sunday 21 okt met Erick E
Review oud & nieuw @ Prinsestheater

Foto's: Remko
Tekst: Jalmer & Patricia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws