Chesterfield Labelland @ Nighttown, Rotterdam - 18 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een Vogel maakt nog geen zomer!

Het had een nog veel beter feest kunnen zijn. Het was druk, het was gezellig en muzikaal oke. Maar het dak van de Rotterdamse nachtstad had er eindelijk weer eens af moeten gaan. Dit was mogelijk geweest indien de line-up van de grote zaal een beetje was aangepast. Maar het mocht niet zo zijn. Het feest werd opgehouden door een Chileense Vogel, luisterend naar de naam Cristian.





Er stond een hele leuke line-up van het label Novamute. Alleen de volgorde in de grote zaal was niet juist. De avond begon met een tweetal ontketende Space DJ's die vanaf elf uur vol gas gaven. Hard en meedogenloos kwam de Techno over het al in grote getale aanwezige publiek heen zetten. Dit was een beetje teveel van het goede voor mensen die net een uur in de rij hadden moeten staan. Eerst buiten voor de deur waar de portiers, die tegenwoordig gastheer schijnen te heten, niet wisten wat ze meemaakten. Lange rijen? Mensen die vragen of er nog kaarten zijn? Zeurende mensen over gastenlijsten? En vervolgens binnen een nog langere rij voor de garderobe. De Techno die Ben Long en Jamie Bissmire over het publiek uitstortte was dus even slikken maar wel erg goed.




Na een uurtje Cristian Vogel was het nog een keer slikken. 'Wanneer gaat het nu echt los?', vroeg een niet in DJ's geinteresseerde vriendin. 'Ik durf het niet te zeggen, maar ik ben bang dat het pas om half vier gaat gebeuren.' Niets ten nadele van de kwaliteiten van Vogel. Maar deze muziek was gewoon te moeilijk voor dit tijdstip en voor deze zaal. Nighttown stond klaar om te feesten, klaar om te springen en klaar voor Luke Slater. Dat Vogel de zaal trakteerde op een dosis hele moeilijke experimentele en diepe Techno was een beetje jammer. Tweeeneenhalf uur Vogel is dan best een lange zit en niet iedereen kon dit opbrengen.




Nog twee labels waren met hun sterkste troeven aanwezig, Nuphonic en Therapy. In de Basement stond Richard Thair van het onlangs ter ziele gegane Red Snapper. Gevolgd door Faze Action en Justin Robertsen. Vooral deze laatste zette een hele leuke set neer. De basement was goed gevuld en deed in niets denken aan het Technohol van een normale vrijdag. Het geheel straalde warmte uit en dit kwam voor een groot deel door de muziek. Een beetje progressive maar door de funk invloeden klonk het geheel veel warmer. Het theater was het domein van Therapy. Bart Thimbles draaide de gehele avond met een tweetal onderbrekingen. Praful en Bastian hebben beide een zeer goed album op hun naam staan maar lieten nu zien dat ook het live optreden het aanhoren meer dan waard is.




Om half vier begon de man waar velen voor waren gekomen. Luke Slater kwam voor de tweede keer naar Rotterdam. Een jaar of drie geleden heeft hij ook al eens gedraaid op een legendarische Future avond. Toen gesitueerd op de trap en dus midden tussen de mensen maakte hij Nighttown rijp voor de sloop. Die verbouwing moet nog komen maar aan Luke heeft het wederom niet gelegen. Hij knalde dat het een lieve lust was. Zoals altijd beginnend met experimentele platen met dito beats. Maar vanaf 'Smokemachine' van X-press 2 was het pure Techno wat de klok sloeg en maakte hij zijn naam en faam waar.







Jammer dus van de volgorde. Als Vogel met zijn experimentele muziek de zaal nu had opgewarmd tot een uur of 1. Vervolgens op het hoogtepunt van de drukte zet je de man neer waar velen toch voor naar de havenstad zijn gekomen. En dan voor de diehards is het springen tot sluit met de twee Space DJ's. Er zal best een organisatorische verklaring voor zijn maar wij 'als beste stuurlui' hadden het wel geweten.

Chesterfield stond weer als een huis. De strakke organisatie en zeer mooie aankleding hoeven niet wederom te worden aangehaald. Een einde aan deze reeks feesten gaat dan ook een behoorlijke aderlating worden voor feestend Nederland. We blijven dus trouw gaan en zorgen dat we genieten! Volgende keer: 1 Maart, Melkweg met......ongetwijfeld weer drie hele goede labels!

Album: Bastian, Ready
Impressie Praful
Album: Luke Slater, Fear and Loathing

Love2party-Chesterfield Labelland archief:

14 dec @ 013
21 sept @ Melkweg
15 juni @ 013
6 april @ Nighttown
2 feb @ Melkweg
15 dec @ Nighttown
3 nov @ 013
22 sept @ Melkweg

Tekst: Chris
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws