EOS @ Calypso2001, Rotterdam - 20 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Zweden; land van koude winters, dure biertjes en knallende techno!


Voor de tweede maal streek de organisatie van Exposure of Sound neer in Calypso. Na de succesvolle eerste editie in Calypso, een maand eerder, werd er deze keer weer veel goeds geboden. Naast de residents Bas M en Joery waren de Zweden Mhonolink en Ivan Alfaro te gast. Dit resulteerde in een Stockholm editie.


Bij binnenkomst rond twaalven bleek maar weer eens dat ze in Rotterdam niet van vroeg uitgaan houden. Er waren namelijk nog niet al te veel mensen aanwezig. Onder het genot van een drankje genoten de aanwezige mensen van de muzikale ondersteuning van resident Joery. Dit bestond uit veel Zweeds werk waaronder 'Woodcarver' van Thomas Krome. Dit bracht het thema van deze nacht maar weer eens naar voren. Naarmate deze set zich vorderde, liep de zaal wat voller en kon het dansen niet langer uitblijven.


Het aantal mensen dat op deze editie van Exposure of Sound was afgekomen was allerminst gering. Niet uitverkocht maar vol genoeg om een goede sfeer te creeeren. De aankleding was vrij minimaal, maar zeker doeltreffend genoeg. Deze bestond uit twee projectieschermen waar het werk van Photonic op getoond werd. Ook was er een laser aanwezig die in combinatie met de stroboscoop en de andere verlichting een goed geheel vormde.




De opvolger van Joery was de Zweed Mhonolink die de mainact van de avond was. Aangezien hij voor de eerste keer in Nederland was, is die voor velen nog een onbekende. Dit is in zijn thuisland wel anders. Daar is hij met onder andere Adam Beyer, Joel Mull en Thomas Krome producer van een gerespecteerde zweedse technosound. Zo heeft hij samen met Henrik B 'Bunkrulle' op Coax uitgebracht, een absoluut begrip voor de technovirtuosen onder ons! Andere producties van hem worden uitgebracht op labels als Zync, Fieber, Audio en Monkind. Onlangs is er ook een mixalbum van hem verschenen op Audio. Kortom een man die zeker interessant is om in Nederland te mogen aanschouwen!


Zijn set was als verwacht absoluut de moeite waard. Een juiste opbouw en platenkeus wat een oorstrelend effect had. Met de nodige diepgang en typische Zweedse sound maakte de talentvolle dj/producer het tijdens deze Stockholm editie meer dan waar. De opvolger van Mhonolink had eigenlijk die andere Zweed Ivan Alfaro moeten zijn. Dit was helaas niet het geval, omdat hij op last van de dokter wegens gehoorproblemen niet mocht draaien. Niet alleen Laurent Garnier heeft dus met dit probleem te kampen. Wel was die zo aardig om met Mhonolink mee te reizen en ons tekst en uitleg te geven.




Resident Bas M werd gekroond tot afsluiter van deze nacht. Dit werd een set die een stuk steviger dan zijn voorganger was. Iets wat natuurlijk meer dan logisch is alszijnde afsluiter. Met de nodige lading krachtige techno wist hij Ivan Alfaro makkelijk doen vergeten. Ook met de welbekende 'Acid Come' van Secret Cinema kreeg hij de zaal helemaal plat. Kortom een zeer geslaagde avond! Wanneer er de wederom zo'n vernieuwende dj uitgenodigd wordt en het nog ietsjes drukker is, zal het zeker weer een geslaagde avond worden, daar in in de Calypso!



Exposure of Sound

EOS @ Calypso 22 sept. 2001


Tekst en foto's: IDDO

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws