Transistor @ 013, Tilburg - 12 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een vreemd, maar ontzettend geslaagd feest in het Brabantse Popcentrum 013 in Tilburg! De zaal was lekker gevuld, dit in tegenstelling tot vorige edities van Transistor. Eigenlijk was dit ook niet vreemd, want de line up beloofde veel: Lady Aida, Billy Nasty, Noes en een Technotheaterproject van het theatergezelschap 'Het Witte Vuur'. Wat er van de laatste groep verwacht werd, was voor velen niet duidelijk. Pas na de goede opbouwende set van Noes kwam de groep in actie.


Het thema van de theatershow was Trekhaak. Het liet de auto zien als metalen metafoor voor onze dromen. Hiervoor stond onder andere een oude auto in de zaal en bestonden de visuals van VJ Stalker uit Formule 1 beelden. De leden van de theatergroep beelden situaties uit zoals het oversteken van een weg en sex hebben in de auto, zelfs Lady Di had een rol in het geheel.
Deze ongewone combinatie van stijlen had een geweldige uitwerking. In het intieme -013- kwam je ogen en oren tekort. Naarmate de avond vorderde werd de muziek steeds harder en namen de voorstellingen van Het Witte Vuur in hoeveelheid af. Uiteindelijk kwam de nadruk geheel op de snoeiharde techno van Billy Nasty te liggen en werd de zaal een grote deinende massa.


Kortom een heel goed feest, met goede dj's. Noes deed het voorbereidende werk, Lady Aida draaide in dezelfde stijl verder, maar werd naarmate haar set vorderde gelukkig steeds harder. Het begon zelfs te lijken op haar vermaarde Fluid feestjes in de Effenaar in Eindhoven.
Billy Nasty mocht het feest naar een hoogtepunt brengen. Dit was voor hem natuurlijk geen probleem. Hard, strak en snel. Iedereen stond te beuken.
Wederom de complimenten aan 013, Transistor begint ergens op te lijken! Tot de volgende keer.

Tekst en foto's Karlien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws