On @ Off-Corso - R'dam, 6 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een nieuwe clubavond op een nieuwe locatie.

On @ Off-Corso is een samenwerking tussen het Haagse Silly Symphonies en het Rotterdamse Sound Architecture. Corso, vroeger een bioscoop - nu omgebouwd tot discotheek, bestaat uit 2 gedeeltes. Een ruimte waar relaxte muziek wordt gedraaid, waar je even lekker kan uitrusten in een van de vele fauteuils, en een grote zaal waar volop gedanst kan worden. Het leuke aan deze grote zaal is dat de vloer schuin afloopt. Al met al een perfecte locatie om feesten te geven.





Bij aankomst bleek er geen rij te staan waardoor we gelijk naar binnen konden. Zelfs bij de jassen was het niet druk. Leuk detail was dat de nummertjes voor de jassen met plakband waren opgehangen. Iemand was dus wel heel erg druk en creatief bezig geweest.





Daarna direct de trap op naar de lounge, waar het al aardig druk was. Hier werd relaxte muziek gedraaid, stonden lekkere stoelen en hing een gezellige sfeer. Echt een plek om even bij te komen. Tijd om naar de grote zaal te gaan! Leuke inrichting: dj op het podium, voor twee videoschermen met visuele effecten van Barcode en een grote bar bovenin, waardoor je ook nog eens mooi uitzicht hebt op de dansvloer.





Helaas was het nog niet al te druk in de grote zaal, maar het was nog vroeg dus dat zou wel goed komen. Een voordeel was wel dat je aan de bar direct geholpen werd door vriendelijk personeel. Gelukkig werd het steeds drukker en wat opviel was dat het publiek zeer gevarieerd was, wat de sfeer zeker ten goede kwam.





Op het podium stond Remy al te draaien, met zijn typerende progressive-sound. Zeker lekker om mee te beginnen. Na Remy was het tijd voor Jay Samuel. Hij draaide wel aardig maar had toch wel iets harder had mogen draaien, zoals we van hem gewend zijn. Gelukkig kreeg het publiek toch nog wat het verwachtte: Jamie Anderson. Deze man deed wat van hem verlangd werd. Lekkere techno / techhouse platen, waardoor het publiek helemaal los ging.



On heeft aan Off-Corso een perfecte locatie, gevarieerd en leuk publiek en een goede sfeer. Enige minpuntje was de drukte aan de bar. Ach, voor een eerste keer moet je hier zeker niet over zeuren.
En met boekingen zoals: Jori Hulkonen, Dave Mothersole, Nathan Coles, Darren Roach, DJ Deep, Jeff Mills en Technasia voor de komende tijd kan het eigenlijk niet misgaan.



On @ Off-Corso: aanrader!

Tekst: Barry Hartman
Foto's: Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws