Beyond Adventures, Winkel van Sinkel - Utrecht, 13 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Club Risk is al jaren bezig in de nederlandse housescene en heeft zich inmiddels ook Europees gevestigd. Ooit begonnen in Amsterdam en uit noodzaak verhuist naar de in een monumentaal pand gevestigde Winkel van Sinkel in Utrecht om daar een wekelijkse avond te hosten. Tegenwoordig wordt er tevens een vaste avond in club More in Amsterdam gehost. Imiddels zijn talloze top dj's op bezoek geweest met als hoogtepunt het '5 Years Anniversary' feest met Laurent Garnier en Leftfield in de Westergasfabriek.



We waren deze avond naar Utreg afgereisd om de eerste maandelijkse avond van het nieuwe concept 'Beyond Adventures' mee te maken. De binnenkomst geschiet op grachtniveau (zeg maar kelderhoogte) en na het deponeren de jassen kwamen we in de ondergrondse loungeroom type oude metrotunnel. Ligbanken en lage tafels waren volop aanwezig en dus de ideale plek om even bij te komen en een blowtje te roken.


Naast deze kamer zit het 'Down Level', een klein zaaltje voor maximaal 40 man waar we de ene na de andere klassieker voorbij hoorde komen. 'This is our house and our housemusic yeah!!' Via een trap wordt de grote zaal bereikt en wat voor een. Schitterende ruimte in monumentale stijl met het plafond en glazen koepel nog in originele staat. Een lange mooi verlichte zaal met een grote bar voor het DJ podium en zitbanken langs de zijkant. Daarnaast een kleinere ruimte met nog een bar.


Lekker opbouwend opende Dj San de avond. De man die deze maandelijkse avond host, draaide erg goed en het publiek leek er vanavond zin in te hebben. Er werd volop gedanst op de typische Michel de Hey-achtige platen. Hierna was het de beurt aan Daz Sound. Deze man was al eerder gespot in The End, London met een wervelende set, dus kon er wat verwacht worden. Aan de verwachting werd meer dan voldaan. Heerlijke platen had hij uitgezocht om deze avond op de draaitafels te leggen.


Om drie uur verschenen de godfathers van de 303 ten tonele. Met vette beats, aanstekelijke bass-lines en de welbekende acid sound, kregen de Acid Junkies de zaal in no-time aan hun voeten. Prachtig om deze oude rotten in het vak aan het werk te zien. Continue en onafhankelijk met hun hoofd schuddend werden alle knopen maximaal open gedraaid. Geen enkele tijd om bij te komen want wanneer Bailey overneemt, is er geen weg terug. Mixmaster Marco had er zin en met drie platendraaiers onophoudelijk in beweging, knalde de ene na de andere beukplaat door de Winkel. geweldig wat kan die man mixen!


Prima avond in een hele leuke club. Veel partypeople en top muziek. Aanradertje dus!!



Photos by Dancinggirl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws