Awakenings, Gashouder - Amsterdam, Za 9 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Jammer... Dit had veel beter gekund. De laatste avond Awakenings voordat de Gashouder grondig wordt gerenoveerd had toch hogere verwachtingen gekweekt. De kaartjes waren binnen een dag uitverkocht en al weken van tevoren werd er over gesproken. Dit alles bleek geheel ten onrechte. De muziek stond veel te zacht afgesteld en de Amerikaanse dj's vielen zwaar tegen. Zou Rocco niet van te voren melden wat voor soort muziek er verwacht wordt als een bepaalde dj komt draaien?

Wegens een late aankomst werd Estroe gemist dus werd de binnenkomst muzikaal bijgestaan door Blake Baxter. Bedroevend was het wat Baxter liet horen. De 'gevierde' producer bakte er echt niks van. Wat een beroerde platenkeuze voor op Awakenings! Waarschijnlijk had het niet mistaan op een avondje Cafe D'Anvers maar niet in de gashouder. Funky clubhouse is wat Baxter ons voorschotelde zonder ook maar enige aanstalten te maken om zelf eens erg zijn best te gaan doen en het tempo op te voeren.

Dan Stacey Pullen. De, al van te voren vastgelegde, stand-in van Joey Beltram was waarschijnlijk zijn beuk-koffer verloren de avond ervoor in 013 in Tilburg. Dit leek precies hetzelfde als de 2 uur ervoor. Na een half uur leek Pullen het over een andere boeg te gooien en gejuich klonk op uit de zaal. Maar nee hoor, het zakte weer af en men kon weer rustig verder babbelen. Over babbelen gesproken... wat was er met de geluidsinstallatie aan de hand? Normaal kun je je buurman/vrouw niet eens verstaan, maar dat was nu geen probleem. De lichtshow was daarentegen wel erg mooi (jammer dat die discobal er niet was). Super veel lasers die vanaf de tribune een enorm spektakel vormden.

Inmiddels was het al half vijf en hadden de bezoekers nog niks bijzonders gehoord. Tijd voor boem boem Beyer. En ja hoor, hij had er wel zin in. De platen werden steviger, het geluidsniveau ging omhoog en Adam deed zelf ook flink zijn best. Eigenlijk was het te laat en echt enthousiast werden de mensen niet meer. Toch draaide Beyer een topset, die daarmee weer eens bevestigde dat hij bij de top dj's van Europa behoort. Remy ging op dezelfde manier door want hij wist dat hij hier niet kon gaan trancen. Wat een heerlijke platenkeuze zeg. Petje af!

De laatste paar uur waren wel leuk, maar de rest van de avond was erg matig. Misschien toeval, maar het leek wel of alles erop wees dat dit de laatste keer was. Zowel de gashouder als Awakenings zijn toe aan een grondige renovatie. Eens zien wat het wordt in Now&Wow.

Author: Sander

check de preview

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws