Rebirth Festival - Day 2

Nikki van der Wildt | 13 april 2016
party reports

Party: Rebirth Festival - Day 2
Locatie: Raamse Akkers, Haaren
Line-up: Frequencerz Medium Rare Hosting: Jones, NCSLT, Da Tweekax, Zany, Hard Driver, Frequencerz, B-Front & Titan, Jack of Sound, Ran-D en Warface. Hosted by MC Villain. Puinhoop Extravaganza: Addyhaddy Parynabe, Buren van de Brandweer, The Boy Next Door, Def Rhymz, David Ghetto, Sebastian Bronk, Puinhoop Kollektiv en LNY TNZ. Gezelligheid kent geen tijd: Feestdj’s XXL Mitchell Tiger Broods, Henk Dissel en Lamme Frans
Datum: Zondag 10 april 2016

Zaterdag 9 en zondag 10 april was het weer tijd voor Rebirth Festival: de start van het nieuwe outdoor festival seizoen. En als het aan Rebirth ligt, dan gaan we een heel mooi festivalseizoen tegemoet. Op deze zondag (10 april) schijnt de zon volop en het festival terrein is al aardig vol als NCSLT al lekker bezig is om de mensen in de warme tent los te krijgen. Jones had de tent geopend en scheen een hele vette early hardstyle set te hebben gedraaid, maar helaas heb ik deze moeten missen.

Rebirth Festival - The Wildest Adventure

Er zijn op deze tweede dag van Rebirth drie verschillende stages. Na een rondje over het terrein kom ik er al snel achter dat het vooral te doen is op de mainstage. De ‘Gezelligheid kent geen tijd’-stage is vrijwel leeg, en op de ‘Puinnhoop extravaganza’-stage staan kleine groepjes mensen los te gaan. Later op de middag was het op alle stages wel drukker. Toch bleek achteraf dat de mainstage wel the place to be is.

Later op de dag zouden de spotlights op de mannen met het nieuwe album staan. Maar hiervoor waren er ook nog genoeg grote namen die de zondagsbezoekers zouden laten dansen. Da Tweekaz, Zany, Hard Driver en Ran-D maakten namelijk de line-up compleet en lieten in hun sets het publiek al uit zijn dak gaan.

Medium Rare

Rebirth Day 2 is de dag van Frequencerz, de dag waarop Niels & Pepijn hun allereerste eigen Medium Rare hosting hebben op de mainstage. Van 15.30 tot 16.30 was er een speciale meat & greet georganiseerd waar je hamburgers kon bakken (snap je hem: ‘meat & great'?) met de mannen van Frequencerz. Daarna konden ze meteen door naar de mainstage om een showcase te doen van hun nieuwe album ‘Medium Rare’. Na de showcase legt MC Villain samen met Frequencerz nog even duidelijk uit waar Medium Rare nou eigenlijk voor staat. Frequencerz staan bekend om hun unieke sound: raw en melodieus. Het album gaat van euforische hardstyle naar raw, maar het valt allemaal onder hardstyle en daar moeten we van genieten met z’n allen.

Er was zelfs een eigen stand waar nieuwe merchandise en het nieuwe album kon komen. Na de showcase was het ook mogelijk om hier het nieuwe album te laten signeren door de mannen van de dag. Hier blijft het niet bij, want de Frequencerz draaiden nog twee sets. Eén set samen met Jack of Sound en een afsluitende set met Warface.

Conclusie

Dit was weer een zeer geslaagde editie van Rebirth Festival. Het was goed te zien dat de organisatie veel tijd en aandacht in het evenement hebbe gestoken. Bovendien is het heerlijk om weer eens lekker buiten te kunnen feesten. Dat gevoel is echt niet te beschrijven. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen. Als we de sfeer van dit weekend aan mogen houden, beloofd dat in ieder geval veel goeds.

Foto's: Nikki van der Wildt & #DuncanPhotography

8,7

Party report

Rebirth Festival - Day 2 10 april 2016 - Rebirth Festival - Day 2 - Haaren Report door Nikki van der Wildt
  • Pluspunten
  • Het festivalseizoen is EIN-DE-LIJK begonnen
  • Aankleding & geluid
  • Mooi weertje
  • Minpunten
  • Dure muntjes

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
10
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws