Amsterdam Open Air 2016 - Zondag

Dena Nysten | 8 juni 2016
party reports

Party: Amsterdam Open Air
Locatie: Gaasperplas, Amsterdam
Line-up: Fritz Kalkbrenner, Oscar Mulero, Green Velvet b2b Route 94, De Jeugd van Tegenwoordig, Dirtcaps, en vele anderen
Datum: Zondag 5 juni 2016

Amsterdam Open Air

Een stads' sprookje

Een muzikaal stads' sprookje met tropische temperaturen. Dat is wat ons afgelopen weekend te wachten stond. Midden in onze mooie hoofdstad Amsterdam lijkt alle drukte van het dagelijks leven ver weg. Amsterdam Open Air staat garant voor heerlijke beats, zonnige drankjes, de meest stylische outfits en tot nu toe jaar na jaar heerlijke zomerse temperaturen. Stijf uitverkocht is het evenement op de Gaasperplas waar dagen van te voren nog duizenden tickets voor gezocht worden.

Vanaf het moment van binnenkomst wordt je verrast door de sprookjesachtige aankleding, het vele randentertainment rondom de looppaden en de variërende muziek rondom de diverse stages. Amsterdam Open Air heeft voor ieder wat wils: house, techno, deephouse, urban en zo’n beetje alles daartussen. De sfeer op het festival is dan ook niet in één adem te beschrijven en varieert per stage. Door een Frans meisje dat helemaal vanuit Nice naar Amsterdam is gereisd voor dit festival – en overigens een van de weinige internationale gasten is - word ik aangesproken. “I love The Netherlands and their parties, everyone is so nice” zijn haar woorden. Gemoedelijk is misschien de overall-noemer en het overheersende gevoel.

Music please

Hoewel de sfeer voor mij misschien wel de belangrijkste reden is om jaar na jaar naar dit festival te trekken, doet de muziek hier zeker niet voor onder. Een programmering met dj’s als Fritz Kalkbrenner, Oscar Mulero, Green Velvet b2b Route 94 maar ook artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig en Dirtcaps op de zondag. Verdeeld over stages die gehost worden door onder andere MTV, Format, GirlsLoveDJ’s, STRAF_WERK, Lotgenoten en Klear.

De GirlsLoveDJ’s stage, die is vormgegeven in een ‘kuil’, kan worden gezien als het losgaande leeuwenhol van Amsterdam Open Air. De nodige drank vliegt dan ook door de lucht tijdens bouncy beats en meezingers en zorgt voor een - enigszins plakkerige - verkoeling op de warme dag. Onder andere Kris Kross Amsterdam, die wij eerder op het festival spraken, is vandaag, na een succesvolle stagehost op de zaterdag, verantwoordelijk voor een losgaand feest op deze stage. Met hits als One Dance en natuurlijk hun eigen ‘Untill The Morning’ en Sex’, ging heel het publiek los. Een sit-down met duizenden mensen was een van de resultaten van hun set.

De bassen van Straf_Werk laten onze voeten niet stilstaan op de weg naar de stage die zich aan de rand van het terrein tussen de bomen bevindt. Die van Huxley neem ik dan ook graag in ontvangst. Wat een heerlijke set draaide hij. Ook Green Velvet b2b Route 94 stelde niet teleur en maakte mijn hoge verwachtingen waar. Het is niet voor niets een van de populairste stages op het festival. Als het aan mij lag, had ik hier de hele dag kunnen staan – maar er is nog zoveel meer te zien.

Voor de mensen die van het hardere werk houden, zorgt Juan Sanchez met zijn concept Format weer voor een echte technotempel. In de tent ben je even weg uit de sprookjeswereld, maar word je door de meeslepende techno beats van Jonas Kopp b2b Tripeo meegenomen op reis in een donkere tent, ondersteund door visuals.
 

Het Coachella van Nederland

Naast de diverse soorten muziek en de tip-top verzorgde aankleding kent Amsterdam Open Air nog een sterk punt. Het is namelijk het paradepaardje van de festivals op fashiongebied – de place2be om jouw leukste festivaloutfit uit de kast te trekken. Ergens doet het mij stiekem zelfs denken aan het Amerikaanse Coachella, waar de ene na de andere blogger, celeb of artiest zijn/haar beste zomerse voorkomen showt. Het is dan ook niet vreemd als ik na deze vergelijking vemeld dat Amsterdam Open Air dan ook de ‘secret party spot’ is voor menig BN’er. Zo waren onder andere modellen Kim Feenstra en Romee Strijd aanwezig – maar ook dj’s als Mitchell Niemeyer en Johnny 500 die niet op de line-up stonden waren aanwezig om een kijkje te nemen.
 

Foto credits: Kaik

8.7

Party report

Amsterdam Open Air 2016 - Zondag 5 juni 2016 - Amsterdam Open Air - Amsterdam Report door Dena Nysten
  • Pluspunten
  • Aankleding & randentertainment van hoge kwaliteit; sprookjesachtig
  • Thema van het concept doorgetrokken naar alles; van communicatie, tot het festival zelf
  • 'Voor ieder wat wils'
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Minpunten
  • Behoorlijke drukte (met name vergeleken met voorgaande - ook uitverkochte - jaren)

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws