Edit Festival

Anouk Duba | 13 juni 2016
party reports

Party: Spaarnwoude
Locatie: Veerpad 2031, Haarlem
Line-up: Levon Vincent, Helena Hauff, Folker Zwart, Adana Twins, Fur Coat, Palmbomen I| en vele anderen
Datum: Zaterdag 11 juni 2016

Edit Festival 


Klein Lowlands

In een klein kwartiertje vanaf Station Sloterdijk kwamen we aan bij Haarlem Spaarnwoude. De drukte van Amsterdam werd ingeruild voor de rust van de natuur. Het uitverkochte Edit Festival heeft een bijzondere en unieke line-up. Bekende artiesten als Helena Hauff en Folker Zwart delen de stages met nog onbekende maar zeker niet te missen dj’s. De line-up kent vooral techno en house-dj’s, maar er kwamen ook heel wat andere stijlen voorbij.

Een idyllisch pad door de natuur bracht je naar het festivalterrein. Het werd meteen duidelijk dat er veel aandacht was besteed aan de aankleding van dit festival. Er was een reusachtige stage van pallets en overal stonden kleine foodtrucks, indrukwekkende kunstobjecten en kleurrijke tenten, waar je de laatste accessoires voor je festivaloutfit kon kopen. Naast dit alles was er enorm veel entertainment, van sjoelen tot speeddaten, het was allemaal mogelijk. Even kreeg ik het gevoel dat ik op Lowlands was!

Totaal onverwachts was er ook nog een compleet ingericht strand. Waar je heel chill kon zitten in één van de vele hangmatten of zitzakken. Bijzonder was dat er zelfs mensen rondliepen om je zitzak weer te vullen met lucht. Met de felle zon en het uitzicht op de RADION stage was dit de perfecte plek om je benen even de nodige rust te geven.

Time for disco

Na flink wat zituren aan het strand, werd het dan echt tijd om te dansen. Het festivalterrein kende vier stages waar alle soorten muziekstijlen voorbij kwamen. Liefhebbers van disco kwamen niets tekort en ook aan de techno-fans werd gedacht.

Net voor het vallen van de avond komen er zelf nog een paar gekke dubstep en hardcore nummers voorbij in de Smiley stage. Totaal onverwachts, maar verrassend genoeg past het erbij. Een handvol mensen pakt zijn of haar kans om het publiek te laten zien hoe het moet. Ondanks dat het festival compleet uitverkocht was, viel het me op dat het bij geen enkele stage echt heel druk was. Je kon hierdoor heel chill dansen, maar het was wel een beetje gek en minder sfeervol dan anders.

Privé dixie!

Het festivalleven kent een aantal bekende struggles. Waarvan één: de toiletten. Vieze stinkende dixie's waar je als je pech hebt ook nog een uur op moet wachten. Edit festival heeft hier iets op gevonden: privé-dixies, waar alleen jij de sleutel van hebt. Voor andere festivalgangers waren er genoeg andere plekken met dixie's, waar soms wel erg lange rijen voor stonden. Ik was dan ook extreem jaloers op de festivalgangers met zo'n privé-toilet. Verder was alles ontzettend goed geregeld. Geen enkele keer heb ik in de rij moeten staan voor de munten of voor een biertje bij een bar.

Even voor het einde verlaten we met een grote glimlach het Edit festival. Dit voor mij nog onbekende festival heeft me goed weten te verrassen. De bijzondere dj-sets en al het entertainment zal ik niet snel vergeten. Voor iedereen die moeite heeft om het festival te verlaten, is er nog de afterparty in RADION Amsterdam., waar je als je geluk had een gratis bandje voor kon bemachtigen. Deze werden op het festival namelijk aan random mensen uitgedeeld.

7.8

Party report

Edit Festival 11 juni 2016 - Spaarnwoude - Haarlem Report door Anouk Duba
  • Pluspunten
  • Unieke dj-sets
  • Privé-dixies
  • Strand
  • Gratis bandjes voor de afterparty
  • Minpunten
  • Soms lange rijen voor de toiletten
  • Niet heel erg druk

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws