Boothstock Festival

Kelly Rapmund | 13 juni 2016
party reports

Party: Kralingse Bos
Locatie: , Rotterdam
Line-up: Franky Rizardo, Lucien Foort, Claptone, Michel de Hey, Secret Cinema and many more.
Datum: Zaterdag 11 juni 2016

Boothstock Festival - Welkom in Roffa!

Het ontbreken van het zonnetje weerhoudt het Rotterdamse publiek er niet van zich in grote groepen richting het Kralingse Bos te bewegen. Opvallend is het gemengde publiek: jong of oud, flashy of casual, nieuw in de festival scene of doorgewinterd feestganger; het enige dat deze mensen gemeen hebben, is de Rotterdamse nuchter- en gezelligheid. 

Vol verrassingen, dat Rotterdam

Hoewel de mainstage-acts iets anders lijken te insinueren, zijn wij in de eerste instantie verbaasd te zien dat het grootste deel van de stages vooral techno laat horen. Door het publiek wordt dit in ieder geval gewaardeerd, die kenden het stiekem al wat beter. De stages zelf zijn creatief; vooral de mainstage aan het water en de zogenaamde 'Botsbaan' stage, zijn de grote trekkers. En terecht. Bij de main kun je namelijk niet alleen lekker stampen op de beste techno-beats, je kunt er ook voor kiezen jezelf en je BFF eindelijk in de echt te laten verbinden. Rotterdam laat weer eens zien voor alles open te staan en te accepteren; de witte trouwjurken hangen klaar en na elkaar het ja-woord te hebben gegeven wordt er een mooie boog gevormd door de toeschouwers; op naar een "tot de dood ons scheidt dansje". Mooie toevoeging voor wat extra liefde, dacht ik zo. Bij de Botsbaan stage voel jij je als die stoere boys op de kermis. Zonder botsauto's, maar met goede hiphop & house-beats. Losgaan dus!

Maar vergis je niet, dit is niet de enige verrassing op Boothstock. Na een stiekem onderonsje met wat heren van de beveiliging (voornamelijk in onze zoektocht naar "die ene stage met Franky Rizardo") verklappen zij ons dat er nog een stage open gaat, maar dat deze nu nog verborgen is. Waar verstoppen ze dat dan? Een hele stage? Dankzij de opmerking dat we misschien maar rond 5 uur nieuwe sigaretten moeten gaan halen, zijn we bij de onthulling van de Unsecret Stage. En bedankt!

Wanneer we over het terrein banjeren, worden we met regelmaat aangesproken door de creatievelingen op dit festival. Van de pers, die onze outfits op de foto wil zetten, tot de kek geklede groep artiesten die ons met behulp van headphones een rondleiding geeft over het terrein. Daaarbij 'blazen' we regelmatig positieve energie naar de mensen 'toe'. Voelt misschien even een beetje gek, maar ga er vooral in mee en je beleeft Boothstock to the max.

Food and drinks

Viel er ook nog iets te bikken? Dat viel er zeker! De veelzijdigheid van het aanbod was opvallend en was vergelijkbaar met het aanbod dat je normaal alleen ziet op de grotere festivals die er al vanaf het begin van de scene bij zijn. Van een wijn- en bier bar tot aan cocktails, van versgebakken ovenpizza's van Old Scuola tot de Surinamer en een kibbelingetje bij Viswijven; de lounge area was goed voorzien van een maaltijd om even op te laden tussen de bedrijven door! Zelf waren wij wat minder enthousiast over de kwaliteit van de alcohol die er werd geschonken. Onze gin tonic gaf ons het gevoel dat we toe waren aan een rolletje pepermunt en de cocktails bevatte slechts een kleine 5% alcohol erin, wat het een zeer duur grapje maakt om je beneveld over het terrein te bewegen. Maar mocht je de hele dag lekker willen bieren, kun je bij Boothstock je lol op, waar ze zelfs een hele Desperado Stage hebben opgebouwd.

Party flow

Halverwege de middag was het nog relatief rustig, Rotterdam gaat duidelijk pas wat later van start. Er werd de eerste uren vooral veel gechillt en gekletst. Pas na de Hollandse etenstijd gingen de voetjes echt van de vloer. Een goede opbouw is het halve werk, dacht dit publiek. En als ze los gaan, doen ze dit ook goed. 

Wanneer is Boothstock jouw ding?

Als echte Rotterdammer voel jij je hier sowieso thuis. Maar eigenlijk is dit festival toegankelijk voor iedereen die van een chill techno-festivalletje vol verassingen houdt. Je bent van de biertjes, van het chillen en van een beetje stampen? Zet dit festival dan maar op je lijstje.

Foto credits: via Boothstock Facebook-pagina en Ali Mousavi 

7,8

Party report

Boothstock Festival 11 juni 2016 - Kralingse Bos - Rotterdam Report door Kelly Rapmund
  • Pluspunten
  • Rotterdamse vibe
  • Aankleding met verrassingen
  • Minpunten
  • Dure drankjes
  • weinig diversiteit qua muziek

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
7
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws