Qlimax 2016 - Rise of the Celestials

Wouter de Vink | 20 november 2016
party reports

Party: Qlimax
Locatie: GelreDome, Arnhem
Line-up: Tuneboy, Audiotricz, Brennan Heart, Coone, Project One (Headhunterz en Wildstylez), Bass Modulators, Frequencerz, B-Front, Angerfist en MC Villain
Datum: Zaterdag 19 november 2016

Normaal gesproken schrijven we bij een partyreport iets inleidends over een bepaald feestje. Maar ja, what the fuck ga je zeggen over een evenement als Qlimax? 27.500 man, een voetbalstadion vol met de beste artiesten en de vetste showelementen. Niet voor niets verkoopt deze party binnen no time uit en reizen mensen van over de hele wereld naar Arnhem. Speciaal voor Qlimax - Rise of the Celestials.

Qlimax staat er om bekend dat het graag vernieuwend is en alles uit de kast gooit. Dat is voorafgaand aan het feest al duidelijk: het thema van dit jaar 'Rise of the Celestials' is nog mysterieuzer dan een Batman-teken in de lucht. Denk daar nog eens de trailers die een karrevracht aan spanning laten zien bij, en je weet het meteen: op Qlimax valt je mond wel een aantal keer open en waag je van verbazing een dansje.

Welcome to Qlimax

Het blijft iets magisch hebben als je bij binnenkomst één van de vele trappen van het GelreDome afloopt en uitkijkt over die ziek grote mensenmassa. Want ook al is de avond pas net begonnen, je merkt dat iedereen vroeger van huis vertrekt om niets te missen. Bijvoorbeeld het mega grote doek dat nog voor de stage hangt. Tuneboy is hier al bezig met het opwarmen van het publiek. Later begint de eerste van de vele shows die nog gaan volgen. Met het nodige vuurwerk en lawaai valt het doek en is het podium al goed te zien. Wow, what the hell is dat!?

PARTY REPORT: Qlimax 2016 - Rise of the Celestials

Degene die de stage ontworpen heeft moet vroeger wel een tien voor tekenen hebben gehad of degene heeft een creatief brein waar je 'u' tegen zegt. Het is namelijk een gigantische vogel met brede vleugels. Maar al deze onderdelen kunnen ook weer apart van elkaar bewegen. Het is alles behalve standaard. Zo verandert de kop van de vogel opeens in een immens damesgezicht. Nu Audiotricz plaats heeft genomen achter de draaitafels, zien we steeds meer van het podium in werking gaan. Ook het publiek schakelt een tandje bij; het klapt er vooral op bij 'Raise Your Hands' en 'Ghettoblaster'. Ja, met de unieke sound van Audiotricz is het meer dan verdiend dat zij dit jaar eindelijk op Qlimax staan.

Let's talk about music

Hierna is het tijd voor Brennan Heart. Hoewel deze dj bijna elk jaar op Qlimax staat, zie je dat het ook voor hem steeds weer een hoogtepunt van het jaar is. Zodra 'You've Got The Love' door de speakers knalt, galmt het geluid diep door het GelreDome en springen er vlammenwerpers van misschien wel een tiental meter de lucht in. Gek genoeg ging opeens de spotlight achter de dj-booth al na een half uur - zonder afkonding - uit. Wat is deze!? Nou, Brennan Heart heeft nogal last van schizofrenie en de tweede helft was voor zijn alterego Blademasterz. Vet gedaan!

PARTY REPORT: Qlimax 2016 - Rise of the Celestials

Coone kreeg dit jaar de eer om het anthem te maken en ook hier werd weer werk van gemaakt. Voordat de Belgische dj van start ging, werd het publiek verzocht om even helemaal achterin de zaal te kijken. Huh? Nou, hier hing een dame metershoog in de lucht met het nodige vuurwerk. Na de aankondiging van Coone werd er natuurlijk afgetrapt met het anthem, maar vooral zijn track 'Faye' is ons goed bijgebleven. Een nummer vol emotie, in zo'n setting als Qlimax: dat is gewoon goud. Het publiek vond dit ook en danste net ietsje harder dan anders.

Eén legendarisch project...

Het was mega groot nieuws toen Q-dance de line-up van Qlimax bekend maakte. Project One, gevormd door pioniers Headhunterz en Wildstylez, zou namelijk na jaren van afwezigheid terugkeren. Dit maakte deze editie van Qlimax nog meer beladen dan anders. Je voelde een soort van hunkering in het publiek. Iedereen was benieuwd naar de comeback van Project One. Vanaf moment één ging het dak er af: het duo wisselde de bekende oude tracks af met nieuw werk. Het is lang geleden dat een set ons zo bij is gebleven. Ook hadden we het nog niet eerder meegemaakt dat het publiek zo massaal applaudisseerde na een set. Een staande ovatie van hier tot en met Tokyo. Check de onderstaande video maar, dan zul je wel begrijpen waarom.

LEES OOK: Q-dance kondigt X-Qlusive Ran-D aan!

Stuk voor stuk hebben we eigenlijk alleen maar kneiters van sets gehoord. Van Bass Modulators (heerlijke plaat blijft 'Dragonblood' toch) tot B-Front (niet voor niets alsnog toegevoegd aan de line-up, bij 'Undiscovered' schreeuwde het publiek als een dolle mee). Ook Frequencerz en Ran-D deden hun monstersets van vorig jaar nog even dunnetjes over. Angerfist schakelde een tandje bij en stampte het laatste beetje energie van de bezoekers eruit met een flinke dosis hardcore.

Conclusie Qlimax - Rise of the Celestials

Qlimax is écht zo'n feest waar elke festivalliefhebber minstens één keer in zijn leven geweest moet zijn. Zoveel showelementen bij elkaar, gecombineerd met zo'n giga voetbalstadion en artiesten die voor Qlimax net die paar extra meters maken in hun sets... Een hele vette aanrader! Waren er dan helemaal geen minpunten? Dit jaar kon je niet met de ouderwetse muntjes betalen, maar met betaalpassen. Zie het als een OV-chipkaart om je bier te betalen: je laadt hem op en de drankjes worden vervolgens afschreven. Een rondje halen voor je vrienden wordt hiermee dus al lastiger en ook hadden verschilende (terug)betalingssystemen wat foutjes. Maar kijk eens waar we het over hebben: zo'n minpuntje verdwijnt als sneeuw voor de zon. Deze editie onderstreepte dat dit evenement van Q-dance één van de hoogtepunten van het jaar is. Qlimax, tot volgend jaar!

>> Qlimax CD'tje winnen? Klik dan hier!

Partypics

Qlimax 2016 19-11-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.7

Party report

Qlimax 2016 - Rise of the Celestials 19 november 2016 - Qlimax - Arnhem Report door Wouterde
  • Pluspunten
  • Show, show en nog eens show!
  • Elk jaar weer zo'n verrassend mooi stage neerzetten, kudo's!
  • Je merkt dat alle artiesten nog meer hun best doen om te knallen.
  • Project One <3
  • Minpunten
  • De betaalpasjes hebben meer nadelen dan voordelen. Doe ons maar de ouderwetse munt.

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws