World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike

Benjamin v/d Drift | 18 november 2016
party reports

Party: World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike
Locatie: Veltins-Arena, Gelschenkirchen, Duitsland
Line-up: Dimitri Vegas & Like Mike, Mattn, Le Shuuk, Wolfpack, DJ Angemi
Datum: Zaterdag 12 november 2016

World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike

Het Veltins-Arena in Gelschenkirchen, wat sinds 2015 de tweede thuisbasis is geworden voor de organisatoren van BigCityBeats, heeft voor de tweede wintereditie van World Club Dome de gebroeders Thiviaos weten te regelen om de Veltins-Arena af te komen breken. Dimitri Vegas & Like Mike dus!

Persconferentie  

Dimitri Vegas & Like Mike, de nummer twee DJ's van dit jaar, gaven voor aanvang van de show een persconferentie samen met Moritz Becker-Schwarz (directeur van het Veltins-Arena) en Bernd Breiter (directeur BigCity Beats). Moritz en Bernd waren erg blij met de samenwerking en het feit dat zij voor de derde keer samen een evenement hebben georganiseerd. Dimitri Vegas & Like Mike voelden zich vereerd om voor de tweede keer te mogen spelen op de wintereditie. Het was sowieso een speciale avond, want ze draaien hun set voorr 45.000 mensen. Dat betekent dat ze een nieuw record hebben neergezet. Vorig jaar speelde Hardwell namelijk voor 40.000 mensen.  

Mix compilatie in plaats van album

De geruchten gaan al een tijdje dat Dimitri Vegas & Like Mike met een heel album komen. Zelf ontkenden zij dit ook niet, maar de manier waarop mensen vandaag de dag naar muziek luisteren is veranderd. Mensen kiezen al snel de favoriete nummers uit van een album, waardoor het verhaal achter het album verloren gaat. Dimitri Vegas & Like Mike vinden dit jammer, aangezien er veel tijd en energie in een album gaat zitten. Ze focussen meer op singles en remixen en geven zo nu en dan gratis muziek weg. Zo proberen zij hun fans tevreden te houden. In december komt er een nieuwe mixcompilatie uit van Dimitri Vegas & Like Mike.  

Dikke winterjassen en shirtjes

Na de persconferentie was het tijd voor een feestje. Een feestje met je winterjas aan, want het was tegen het vriespunt aan in het Veltins-Arena; het was letterlijk een wintereditie. Ondanks de kou liepen er veel mensen rond in shirtjes en rokjes. Om kwart over vijf begon de resident DJ van Big City Beats: Le Shuuk. Le Shuuk kan je als Mr White van Sensation zien; het is een bekende DJ van Duitse bodem. Hij wist het publiek al aardig warm te krijgen met zijn stijl. De Italiaanse DJ Angemi, die gevraagd werd door Dimitri Vegas & Like Mike om "higher place remixen", mocht het Duitse publiek trakteren op zijn DJ-set. Bangers zoals 'Brakeles', 'Illuminati en 'Friendzone' kwamen voorbij. 

Wolfpack

Het duo dat twee keer de nummer één positie heeft gehaald bij Beatport, Wolfpack, is ook hele goede vrienden met Dimitri Vegas & Like Mike. Samen hebben ze nummers zoals 'Ocarina' en 'Turn it up'. Je voelde dat toegewerkt werd naar de set van Dimitri Vegas & Like Mike, maar na Wolfpack mocht Mattn het laatste uurtje vullen. Voormalig model en nu de vriendin van Dimitri Vegas, mocht haar DJ-kunsten laten zien. Ze draait vooral mainstream waar iedereen lekker op kan springen en dat gebeurde dus ook.

DJ Mattn, tevens de vriendin van Dimitri Vegas.

En Los! 

Na Mattn was het tijd om echt te knallen. Het intro werd ingezet en 45.000 mobieltjes gingen de lucht in. Mike begon tijdens de intro al lekker het publiek gek te maken zoals hij dat beste kan doen. Toen de twee tevoorschijn kwamen, ging er een hoop vuurwerk de lucht in! Alles en iedereens ging los. De Track ''Action'' werd ingezet om even de toon te zetten voor de rest van de avond. Oude hits als 'Ocarina', 'Stampede', 'Tremor', en 'Mammoth' doen het goed en zullen het altijd goed blijven doen! Bijna iedere track die de broers draaien zijn origineel, gevolgd door een remix er achter aan. Tegenwoordig experimenteren een hoop DJ's met verschillende stylen. Zo kwam er regelmatig een hardstyleversie voorbij van o.a 'Melody' en 'Hey Baby'. 

Naast de Heey Hoo’s van Mike heeft het duo uiteraard weer liters wodka bij zich om te delen met het publiek. Mensen vechten zich naar voren om ook maar een slokje van de fles te bemachtigen. Bij de track 'Tremor', die al een aantal jaar uit is, wordt de muziek in een loop gezet en Mike's bekende zin ''Let's break it up, let's break up'' galmt door de speaker. Als je een heel grote groep mensen op elkaar af ziet sprinten ziet dit er vanuit de tribune best indrukwekkend uit! Na de moshpit mocht iedereen zitten en bij de drop ging iedereen de lucht in! 

Headbangen

Oude tracks zoals Survivor – 'Eye of the Tiger', Moby – 'Go' en Nirvana - 'Smells like teen spirit' worden door het publiek lekker meegezongen. Leuke verrassing voor onze oosterburen was dat Dimitri Vegas & Like Mike de akoestische versie van 'Feuer Frei' van Rammstein draaiden en 45.000 mensen stonden te headbangen!. Na een hoop vuurwerk, pyro techniek en confetti zetten Dimitri Vegas & Like Mike hun nieuwste track in, 'All I Need' samen met Delaney Jane. Het Stadion heeft zwaar geleden deze avond. Dimitri Vegas Like Mike zijn meer dan alleen dj's; het zijn ook rasechte entertainers. Ze hebben het publiek anderhalf uur alleen maar laten springen. 

The End  

Aan het eind van hun set was er nog een closing show, waar groots werd aangekondigd dat WorldClubDome volgend jaar het water op gaat! Er zullen tweeduizend kaarten beschikbaar komen voor dit event. Ook werden de eerste namen voor de fifth anniversary van WorldClubDome aangekondigd. Namen als Hardwell, Martin Garrix, Valentino Khan, Marsmello en Steve Aoki zullen het Commerzbank-Arena in Frankfurt laten trillen op zijn grondvesten in 2017. 

Foto Credits pressconference: RonV Photography

Partypics

World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike 12-11-2016 Powered by
Bekijk meer party pictures
8

Party report

World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike 12 november 2016 - World Club Dome - Dimitri Vegas & Like Mike - Gelschenkirchen, Duitsland Report door Benjamin v/d Drift
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Goede geluid
  • Parkeergelegenheden
  • Minpunten
  • Koud!

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws