The Chainsmokers - AFAS Live

RonaldVeth | 24 februari 2017
party reports

Party: The Chainsmokers
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Line-up: The Chainsmokers, Nick Martin
Datum: Vrijdag 17 februari 2017

 

Don’t let me down… 

Iedereen kent het wel, een nieuw jaar met nieuwe kansen en goede voornemens. Maarja wie houdt nog die goede voornemens vol ? Ik heb mij eigen voorgenomen om zoveel mogelijk feesten te bezoeken waar dj's draaien die je amper in Nederland ziet. Afgelopen vrijdag was voor mij het eerste feestje van het jaar, The Chainsmokers hadden hun eigen avond in de AFAS Live in Amsterdam. 

The Chainsmokers hebben eigenlijk geen introductie nodig, het duo bestaande uit  Andrew Taggert en Alex Pall spijkeren al sinds 2012 aan de weg als succesvol duo. In 2014 braken zij echt door met hun hit Selfie. Daarop volgde nog vele andere hits zoals: Don't let me down, Roses, Paris. Met optredens op EDC, Ultra en Tomorrowland kunnen we zeggen dat deze mannen het dik voor elkaar hebben.

Vorig jaar heb ik het duo al mogen bewonderen op Tomorrowland en door de tijd heen heb ik al vele livesets beluistert van hen. Uiteindelijk is dat natuurlijk geen garantie voor een leuke avond. Voor ons gevoel kon het 2 kanten op gaan. 
Het 1e scenario zou zijn dat het lekker commercieel zou worden aangezien The Chainsmokers onwijs veel hits maken die in de top40 komen, waar niks mis mee is. Het 2e scenario zou kunnen zijn dat het er hard aan toe zou gaan.

 

 

Bij binnenkomst moest ik even wachten bij de crew-ingang terwijl mijn maat al binnen was. Er werd mij snel duidelijk gemaakt dat het erop leek dat we een commerciële avond tegemoet zouden gaan. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd 15 jaar was en voornamelijk uit papa’s en mama’s met meisjes bestond die tot over hun oren verliefd zijn op de mannen. De warming up werd door Nick Martin gedaan die lekkere nummers draaide. Iets over 2100-en stopte hij en werden er aanpassingen op het podium gedaan.

De zaalverlichting ging uit en de intro werd gestart. Blauwe lampen flitsten aan en uit, de bass brulde luid uit de speakers en op dat moment werd al meteen duidelijk wat voor avond het werd. De avond waar wij op hoopten, een avond waar wij medelijden hadden met de vaders en moeders die met hun kinderen naar de AFAS zijn gekomen. De mannen startten met hun Closer intro waarbij iedereen luid meezong en het vuurwerk de lucht inschoot. Al snel verdween Closer en werd er plaatsgemaakt voor harde trap, iets wat mij goed beviel. 

 

 

Andrew klom de dj-booth op en af en het leek wel alsof deze man niet te stoppen was en hij zweepte het publiek op om luidkeels mee te laten zingen tijdens de hits als Closer, Roses, Paris etc.
De stage waar de mannen draaiden was niet spectaculair of ik ben teveel verwend geworden door de jaren heen, maar deze mannen verdienden een groter podium. Het publiek werd wel getrakteerd door veel co2, pyro, vuurwerk en confetti. En vele bekende nummers kwamen langs zoals de samenwerking die zij hebben gehad met Tiesto voor het nummer Split. Maar ook nummers als Break the wall down, Techno, Kingdom, Get down, Fuck it, Im god passeerden ons. De grande finale van avond was Don’t let me down. Dat werd geheel op een passende wijze gedaan met veel confetti, co2 en vuurwerk. 
We waren met een tevreden gevoel naar huis gegaan, want kwa muziek keuze had het niet beter gekund. Enkel hadden we liever een festival publiek om ons heen gehad, die echt los zouden gaan op deze muziek.

Foto's en report door: Ronald Veth

Partypics

The Chainsmokers - AFAS Live 17-02-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8

Party report

The Chainsmokers - AFAS Live 17 februari 2017 - The Chainsmokers - Amsterdam Report door RonaldVeth

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
6
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws