Dockyard Warehouse Festival

Michiel Nonnekes | 9 mei 2017
party reports

Party: Dockyard Warehouse Festival
Locatie: Hembrugterrein, Zaandam
Line-up: Trippin Jaguar, Prunk, De Sluwe Vos, ART DEPARTMENT, Luciano, Matador, Paco Osuna, Man With No Shadow, Julian Jeweil, Egbert (LIVE), Paul Ritch, Monika Kruse, The Advent & Industrialyzer ,DJ Rush, JSPR, Rob Hes, Nakadia, Jay Lumen, Luca Agnelli, Marco Bailey, Rick Maia, Ferro, Ion Ludwig live, Barac, Mandar, Jeff Rushin, Juan Sanchez, Reeko b2b Tensalofficial, Jonas Kopp b2b Pfirter, Octave One live, Luke Slater, Oscar Mulero, Joran van Pol, Jon Gaiser, Bart Skils, Haeken, Rod Malmok, Juan Sanchez
Datum: Zaterdag 6 mei 2017

Het was afgelopen zaterdag 6 mei weer tijd voor Dockyard Warehouse Festival op het bekende Hembrugterrein in Zaandam. Deze locatie zit gevangen tussen water en land. De locatie straalt een verlaten en industrieel karakter uit. De oude en voormalig wapendepot van Nederland was nu het decor voor een heerlijk technofeestje. Deze omgeving is wat ons betreft de perfecte locatie. Dat in combinatie met de killer line-up bestaande uit meer dan 35 dj’s was een garantie voor een topdag! Het festival was verdeeld in een dag- en een nachteditie. Wij waren aanwezig bij de dageditie.  

Industrieel

Toen we het festivalterrein opliepen zagen we de welbekende witte letters ‘Dockyard’ op sloopauto’s en containers staan. We waren zeer snel binnen en konden direct een locker halen. Nadat de spullen waren opgeborgen ontstond een ander dilemma: waar te beginnen? We liepen over het terrein en zagen dat de dj’s waren verdeeld over vijf warehouse stages. We zijn de stages één voor één af gelopen en zagen dat de ene hal nog rauwer en industriëler dan de ander was. Wat een supergave locatie! De stages waren ingericht met grote led-schermen en kroonluchters. Daarnaast waren er veel special effecten zoals CO2-kanonnen en lasershows. De mainstage’ Terminal One’ was de grootste zaal en visueel gezien de mooiste. Je werd in combinatie met de muziek echt gehypnotiseerd door alle effecten die daar werden vertoond. We besloten de mainstage nog even achter ons te laten en gingen even naar buiten. Er was buiten een horecaplein waar mensen lekker konden zitten om wat te eten, drinken en wat merchandise te kopen. Het was rondom de stages buiten lekker druk dankzij (eindelijk!) het heerlijke weer. Zichtbaar zag je de mensen genieten. Het bleef buiten dan ook lekker druk tot de laatste zonnestralen het terrein verlieten. 

Terminal one

Het is moeilijk één goede dj uit een lijst met zoveel goede namen te halen. Luciano, Monika Kruse, Paco Osuna, Egbert of vele anderen: moeilijk kiezen! Toen we de ‘The Cathedral’ stage binnenliepen zagen we dj Luca Agnelli achter de desk staan. Het was niet heel druk in de hal waardoor we bijna naar een andere zaal liepen. Luca Agnelli stond zo hard te draaien met oude hardcoretunes die ik van vroeger kende, dat we toch zijn gebleven. Wat hebben we genoten van de set die hij neerzette!  Uiteindelijk moesten we door want er was nog zo veel meer! We gingen naar de mainstage ‘Terminal One’ en gingen daar niet meer weg. We konden daar gewoon niet meer weg. We werden daar werkelijk visueel en auditief getrakteerd door het duo ‘The Advent + Industrialyzer’ op een ongelofelijk dikke set. De mannen gaven het stokje door aan niemand minder dan de technoking ‘dj Rush’. Die staat bekend om zijn eigen stijl en staat beschreven als een veelzijdige dj. We gingen van de ene goede set naar een nog betere. Opnieuw zagen we het publiek zichtbaar genieten van de raw en uncute techno van deze man. Wat een avond!

Conclusie

Met een zeiknat t-shirt naar buiten komt, betekent maar één ding: genieten en non stop dansen. Dockyard wat was je weer mooi en goed zoals altijd. We komen graag weer een keertje terug!

Partypics

Dockyard Warehouse Festival 06-05-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8,3

Party report

Dockyard Warehouse Festival 6 mei 2017 - Dockyard Warehouse Festival - Zaandam Report door Michiel Nonnekes

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws