Music On Festival

Denise | 12 mei 2017
party reports

Party: Music On Festival
Locatie: Meerpark 109, Amsterdam
Line-up: LEON, Benny Rodrigues, Stacey Pullen, Apollonia, Joey Daniel, NEVERDOGS, LOCO DICE, The Martinez Brothers en Marco Carola.
Datum: Zaterdag 6 mei 2017

Dat het platenlabel van Marco Carola genaamd Music On in de loop der jaren is uitgegroeid tot een wereldmerk, is voor de underground liefhebber geen onbekend terrein. Het bijbehorende clubconcept dat is ontstaan in Italië, streek niet veel later ook neer op toonaangevende plaatsen als Ibiza, Londen, Los Angeles, Miami, New York en Parijs. Afgelopen zaterdag werd het stokje doorgegeven aan Loveland Events om ‘Music On’ te hosten in het Meerpark in Amsterdam. Een legendarisch debuut vol tropische verrassingen..

Meerpark

Meerpark Amsterdam is de locatie die dit jaar al eerder omgetoverd werd voor het festival Loveland van Oranje. We hadden dus al een donkerbruin vermoeden dat de productie hergebruikt werd voor Music On Festival. Na wat speurwerk op de website en social media, viel alles op zijn plek. Dit heeft de pret niet gedrukt, aangezien ik het op Loveland van Oranje erg naar mijn zin heb gehad. Onder meer dankzij de locatie, waterproof tenten en het fantastische geluidssysteem. Met een positief verwachtingspatroon reden we naar het kakelverse Music On Festival in Amsterdam.

Plantenkas-effect

Dat het terrein kleinschalig en intiem aanvoelde, mogen we bestempelen als een dikke pre. Een kluisje en muntjes waren binnen een mum van tijd aangeschaft en ook een koud biertje was snel gescoord. Dat eerste pilsje werd tevens genuttigd bij de ‘Second Stage’. Deze area was opgebouwd in de vorm van een doorzichtige tent met aan beide kanten dansbare verhogingen. De tent zelf was voortreffelijk versierd met de welbekende Music On signs, tropische planten en legerbekleding. Het geheel zorgde voor een echte plantenkaseffect waar een zeer divers publiek moeiteloos kon ontkiemen.

Afgezien van het feit dat Benny Rodrigues zelf niet helemaal in zijn set kwam dankzij wat probleempjes met het geluid, deden zijn lekkere house plaatjes dat alles vergeten. De beste man bracht house zoals het in zijn ogen bedoeld is. Een gouden classic genaamd 'Workin’ Happily – Feel it’ was hier een subliem voorbeeld van. Groovy basslijnen en funky trommeltjes waren de juiste ingrediënten voor een typerende ‘Benny’ set waar met volle teugen van genoten werd.

Workin’ Happily – Feel it’

Vibrate

De gebroeders Martinez hadden inmiddels hun plek veroverd op de Main Stage. Deze area was maar liefst twee keer zo groot met een imposant podium waar de reusachtige LED-schermen de aandacht trokken. The Martinez Brothers trapten af met de welbekende track 'Virbrate' van Audiojack ft Kevin Knapp – Vibrate’ die nog altijd lekker klinkt. Ook aan energieke kicks ontbrak het zeker niet. De ene na de andere technoknaller werd door het Amerikaanse duo ten gehore gebracht. Het enige wat we dachten was: 'Wat is deze music onnn!'

Audiojack ft Kevin Knapp – Vibrate

Bij terugkomst in de plantenkas werd het duidelijk hoe internationaal het partypubliek eigenlijk was. Er werd meer Engels gesproken dan Nederlands. En er waren veel, heel veel Britten die veel tijd hadden besteed aan hun outfits. Ook werd er over het algemeen een stuk uitbundiger gevibed. Toch opmerkelijk bij een kleinschalig festival als Music On. Sommige Nederlandse bezoekers zullen zich vast hebben geërgerd aan een ‘ander soort publiek’, maar wij in ieder geval niet. Er gaat namelijk niets boven een goede vibe en die was 100% aanwezig, mede dankzij de legendarische, 3 uur durende vinylset van Apollonia.

Music Off

The label boss himself kreeg de eer om de Main Stage af te sluiten dus dat beloofde kneiter veel goeds. Mister Music On begon zijn set semi-stabiel, in de hoop dat het zodanig werd opgevoerd dat we de tent uit werden geknald. De sfeervolle ambiance kwam er snel in toen toen hij een edit draaide van de klassieker ‘Pump Up The Jam' van Technotronic. Marco Carola’s set was een heuse rit in een emotionele achtbaan. Hoewel er werkelijk niets aan te merken was op zijn trackkeuzes, duurden de breaks mij net iets te lang. De music ging vaker ‘Off’ dan we normaal gesproken van hem gewend zijn.

Technotronic - Pump up the Jam​

Conclusi On

Ondanks een tegenvallende set van Marco Carola, mag Music On Festival in Amsterdam zichzelf bekronen als een buitengewone primeur waar intimiteit, een lekkere vibe en kwaliteitsmuziek de boventoon voerde. Hopelijk tot volgend jaar!

 

 

 

 

7,3

Party report

Music On Festival 6 mei 2017 - Music On Festival - Amsterdam Report door Denise
  • Pluspunten
  • Lekkere vibe
  • Kwaliteitsmuziek
  • 100% weatherproof

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
7
Aankleding
7
Bereikbaarheid
7
Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws