Harmony Of Hardcore

Wim Neel | 5 juni 2017
party reports

Party: Harmony of Hardcore
Locatie: De Roost, Erp
Line-up: Teaser, Sjek, Innovative, Innominate, Panic, The Viper, Korsakoff, Waxweazle, Gizmo, Ophidian
Datum: Maandag 5 juni 2017

Als er één hardcore festival de laatste jaren door het dak gaat, is het Harmony Of Hardcore wel. Ondanks de concurrentie met Fantasy Island die op dezelfde dag plaatsvond (die inmiddels ter ziele lijkt gegaan) is het festival enorm gegroeid. Resultaat: een bordje met 'uitverkocht' voor de deur. Ondanks slechte voorspellingen, viel het weer erg mee. Toegegeven, de deuren openden een half uur later door een fikse bui. Daarom moest het terrein nog worden aangepast. Maar gedurende de dag bleef het lekker warm en bleek het in de Millennium Dome flink zweten op drukke momenten.

Next Generation area

Alvorens we daarheen gingen, passeerden we even bij de Next Generation area. Hier zou namelijk Mr. Sinister draaien. Eigenlijk vreemd dat hij nog steeds in een dergelijke area, aangezien hij al zeker tien jaar meedraait. Hij kon zich echter troosten met het feit dat de plek verbazingwekkend groot was en er fraai uitzag. Het was een onverdekte stage zodat we nog even van de buitenlucht konden voordat we de tent introkken, waar op dat moment een Limburgs uurtje ingelast was.  X-Treme en Amada battle’den zich hier door een lekkere millennium set, zoals we gewend zijn van X-Treme.  Platen als “The Undead”, “Rage”, “Let’s Get ‘Em All” en “Be Quiet” waren vast zeker de krakers van destijds.  

The Viper was in het millennium tijdperk een belangrijk producer en dj met de benodigde skills om in deze area te draaien. Met “Causing Panic” (helaas in een recentere remix), “Bombing Eardrums” en “Intellectual Killer (Endymion & Nosferatu Remix)” wist hij onze aandacht vast te houden. Maar de early nummers waren niet nodig, zeker wanneer je een aparte oldschool/early area tot je beschikking hebt.

Speakers en LED-schermen

Wat opviel, was dat er nog meer LED-schermen waren dan vorig jaar. Niet enkel rondom, maar ook voor de dj-booth bijvoorbeeld. De booth zag er ook een stuk groter uit dan destijds. Het geluid was onveranderd hard: niet verwonderlijk als je alle speakers zag.  Complimenten hiervoor!

'Dat systeem moet even getest worden', moet Promo gedacht hebben en dus knalde hij na 'Dancefloor Hardcore' het heerlijke 'Patterns In Chaos' erin. Op Facebook moet hij deze als zijn favoriete Files-plaat genoemd hebben en dus fantastisch dat hij deze eens draaide, want dat gebeurt sowieso veel te weinig. Ook vaste waarde 'Life From The Other Side' en het snelle 'Up The Drums' van Nosferatu waren niet te versmaden. Zoals gezegd, was het erg heet in de tent en was het dus maar goed dat er in de tent een bar geplaatst was.  Voor twintig euro kreeg je zeven munten, best duur. Het halen van de munten ging trouwens vlot, ook al zag het er erg druk uit bij aankomst. 

Teaser had de moeilijke taak het van Promo over te nemen, maar deed dit naar onze mening schitterend door te openen met Angerfist's 'Take U Back'. Ook tracks als 'Schizophrenic' van RTC, Scott Brown - King Of The Beats en 'Eardrums' waren een welkome afwisseling van de gebruikelijke hitjes op millennium vlak.

Om even af te koelen, zochten we de buitenlucht op. Dat werd een hele beklimming op de heuvel, waarop de Oldschool Gangsters gelegen was. Hier werd door MC Joe aangekondigd dat Gizmo 52 jaar was geworden en dus werd door Waxweazle “Lang Zal Ie Leven” in hakbare versie gedropt.  Later werd het gelukkig iets serieuzer met het origineel van 'Demons', 'Brainwashkiller', 'Smoke Motherfuckers', 'j Delirium & Omar Santana – 'Drop Da Beat' en het eigen 'Spread Your Wings'. 

De area was erg mooi gelegen tussen (en deels onder) de bomen, maar nadeel was dat het vanaf de zijkanten afhelde en er tegels lagen die niet bepaald lekker hakten. Hierdoor kreeg je al snel spierpijn, wat ook goed aan de mensen viel af te lezen. Bovendien was hier het geluid niet zo goed, alhoewel het qua aantal boxen zeker goed zat.  

Freaks area

Ook de Freaks area was deels overkapt en bood dus de  koelte. Opvallend, gezien het incident van vorig jaar op de mainstage, was dat ook hier iemand in de omringende stellage kroop. Gelukkig was het lang niet zo hoog, maar het was toch even een raar zicht. Danger Hardcore Team bracht intussen 'live' bekende tracks als “Jumpin’ Time”, “Not Invited” en  “Hardcore Feelings”, aangevuld met voor ons onbekend en wellicht nieuw werk, aangezien Pat B sinds enige tijd ook deel uitmaakt van het Danger Hardcore Team. De nieuwe nummers deden ons echter weinig en ook de aansluitende set van dj Bass bracht vooral de goedkopere nummers als een remix van 'Acid Dream' en het nummer 'Fear Of The Dark'. Leuke randactiviteiten tijdens de live-act waren trouwens de 'dansers' die traditiegetrouw als een standbeeld bleven staan. Met een vlag in de handen en confettislierten die meteen na afloop van het podium gekeerd werden.

Hangplekken

Een nieuw rondje over het terrein leerde dat er nog allerlei verborgen hangplekken waren. Zo had je een soort café waar je speciaalbieren kon krijgen en werd het thema 'The Jackpot Of The Ultimate Hardcore Feeling' uitgedragen door middel van speltafels op het terrein. Ook de mainstage was omgevormd tot een éénarmige bandiet, waarbij de slots ook daadwerkelijk bewogen. Een pluim bovendien voor de gratis WiFi-hotspot die zich nabij de main bevond, alhoewel je in de naastgelegen Millennium Dome al snel geen ontvangst meer had. Hier nam Panic het heft in handen en na een wat aarzelende, makkelijke start en wat early meuk wist hij met “From Daylight Into Darkness”, “Turn Around (The Viper Remix)”, “Enemies 4 Life”, “Scott Brown – Cold As Ice”, “MC’s & DJ’s” en Angerfist’s “Bite Yo Style” een prima set neer te zetten.

Het laatste uurtje

Toch kwam de overtreffende trap pas het laatste uurtje, wederom het tijdslot van het illustere duo Innovative.  Voor onze vrienden die hen nog niet kenden, gaven ze meteen hun visitekaartje af met “Spawn Of Misanthropy”.  Toen voor een tweede keer vandaag  “Patterns In Chaos” langskwam ging het dak eraf en met “Life From The Other Side”, “Fuck This Track Up” en “Dj Niel – The Cave” ging het de meer melodieuze toer op, en ook ier gold: geen standaard setje. We hebben überhaupt geen track gehoord van na 2007/2008, dan snap je wat ons betreft perfect wat millennium hardcore inhoudt! 

Het geniale “Evil Activities – What’s Inside Me” hoorden we bijvoorbeeld voor het eerst op een feest en met “The Beats The Suckers Wish They Had”, “Prey”, “Endymion - We Are Da Future (Remix)”, “Language Of Rhythm” en “Noize Suppressor – Kiss” kon hier gewoon niemand meer omheen.  Na deze set waren we dan ook allemaal uitgeput en na nog wat te eten, besloten we de auto op te zoeken.  De spierpijn sloeg bij onze hele groep toe en sommigen waren zelfs zo diep gegaan dat ze er misselijk van waren.  Dan weet je dat het een heftig feest is geweest en kan Harmony alleen maar als een succes bestempeld worden. We zijn benieuwd hoe het festival evolueert en zijn ervan overtuigd dat de kleine minpuntjes tegen volgend jaar wel aangepakt zullen worden.

Foto's door Leon van der Spank

Partypics

Harmony of Hardcore 03-06-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.7

Party report

Harmony Of Hardcore 5 juni 2017 - Harmony of Hardcore - Erp Report door Wim Neel
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Gratis wifi
  • Aankleding
  • Minpunten
  • Tegels oldschool area
  • Laattijdig open wegens onvoldoende voorzien op slecht weer

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws