Amsterdam Open Air - zaterdag

Chanice Baptista | 6 juni 2017
party reports

Party: Amsterdam Open Air
Locatie: Gaasperplas, Amsterdam
Line-up: Bizzey, Dirtcaps, DOLF, Ferreck Dawn, Girls Love DJs, Rico & Sticks, Ronnie Flex, Sam Feldt, Trobi, Weslo, ANOTR, Chris Stussy, Eats Everything (UK), Kerri Chandler (US), Prunk, Sidney Charles (DE), Solardo (UK), Jeroen Search, Juan Sanchez, Kobosil (DE), ROD, Shifted (UK), Shlømo (FR), Sinfol, Surgeon & Lady Starlight (UK), &ME (DE), Gabriel Ananda (DE), Michael Mayer (DE), Mohn, Moonwalk (IT), Olivier Weiter, Reinier Zonneveld, Benny Rodrigues B2B Wouter S., Chris Lorenzo (UK), Low Steppa (UK), Rachel Green, Samuel Deep, Shadow Child (UK), TQD (Royal-T & DJ Q & Flava D) (UK), Dylan Lucky, Guy Gravier, Joost van Bellen, Mikey Biemans, The Happy Feelings, Todd Terry (US),Tommy Theo, Emanuelle Vos, FS Green, JACKIE B2B Pokkoehontas, Mia More, Mitchel Kelly, Paquito Moniz, Raywell, Urvinho & Faya, Beesmunt Soundsystem, Elias Mazian, Mairo Nawaz, Woody, Zuen, 751, Abel Minnée B2B Jouko, Arabic by Night, Bossoyo, Boye B2B Roel de Boer , A's Academy Africa's, Epic Sound, Afrolosjes, Rituals.
Datum: Zaterdag 3 juni 2017

Het eerste weekend van juni is aangebroken en ik kan voor menig Amsterdammer spreken dat we een heel jaar hebben gewacht op dit weekend. Het was namelijk weer tijd voor hét festival weekend van de stad, Amsterdam Open Air wederom weer volledig uitverkocht. Een weekend waar evenementen organisaties, clubs en uiteraard de feestgangers uit Amsterdam samenkomen in het Gaasperpark en ik ging zaterdag voor partyscene op pad!

Thuiskomen

Het was in de ochtend nog spannend of het weer wel mee zou zitten maar eenmaal aangekomen op het festival heeft Nederland wederom bewezen dat het tijdens Amsterdam Open Air altijd lekker weer is. Nadat ik mijn bandje heb opgehaald en m’n spullen in een locker heb gedaan loop ik met kriebels in mijn buik het terrein op. Dit festival voelt ieder jaar weer een beetje als thuiskomen. De opzet van het terrein was in grote lijnen hetzelfde, hier en daar waren wat stages verplaatst maar de heerlijke AOA-vibe hing er meteen.

Van alles wat 

Dit jaar waren er 10 stages, genoeg keuze aan muziekstijlen dus. De main stage was voornamelijk eclectisch en werd weer gehost door Girls Love DJs. Net als de voorgaande jaren heeft de organisatie grootst uitgepakt met het uiterlijk van de stage. Hij was groot, kleurrijk en ’s avonds werden hier mooie lichtshows gegeven. De sfeer zat er vanaf het begin al lekker in maar na het optreden van Ronnie Flex was het feest écht begonnen. Verder het terrein op waren de techno en techhouse stages te vinden. Je kon er bijvoorbeeld voor kiezen om lekker in het zonnetje bij Strafwerk te gaan staan maar je kon ook genieten van de schaduw en lichtshows in de tent van Format. Eén van mijn favoriete stages was de Afrolosjes stage. Deze stage stond vorig jaar naast de main stage maar omdat het zo druk was hebben ze dit jaar een tent bij de ingang gekregen. Deze stond de hele dag helemaal vol en zelfs buiten de tent stonden mensen nog mee te dansen op de urban en afro beats. Er hing een ontzettend gezellige sfeer en het hele publiek ging helemaal los.

 

Belevenis

Amsterdam Open Air staat naast de goede line-up ook bekend om de sfeer en beleving die er omheen hangt. Er was dan ook veel meer te doen dan alleen maar bij de stages dansen. Het Festival was onderverdeeld in meerdere pleintjes. Op het plein bij de ingang kon je allerlei unieke kledingstukken, accessoires en badkleding kopen, ook kon je op een kleedje in het gras een henna tattoo krijgen. Naast de standaard festival snacks had je ook de mogelijk om een sitdown diner te reserveren bij Canibale Royal. 
Op het volgende plein was het jaarlijkse Amsterdam Open Air kunstwerk te zien en kon je kiezen uit een uitgebreide foodcourt, met pizza, patat, pita broodjes, noem maar op! Verder kregen de mannen hier een nieuw kapsel aangemeten bij de Jack Daniels area en kon je de AOA-merchandise kopen of sweaters laten bedrukken.


Op het laatste plein genoot van lekkere fruit smoothies of Lipton ice tea cocktails en was er de mogelijkheid om even rustig te zitten of even de drukte te ontlopen. Verder waren er verspreid over het festival plekken om aan het water te zitten, in een hangmat te hangen of een massage te krijgen.

Tot volgend jaar?

Zeker weten! Amsterdam Open Air is veel meer dan alleen muziek. Het is een plek waar je samen komt met de rest van de stad en alle feestjes die je door het hele jaar in de clubs bezoekt kan je dit keer in de buitenlucht van genieten. Daarnaast is er genoeg te beleven om je een heel weekend te vermaken.

Foto's door Kaik Photography

Partypics

Amsterdam Open Air 06-06-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
7.7

Party report

Amsterdam Open Air - zaterdag 3 juni 2017 - Amsterdam Open Air - Amsterdam Report door Chanice Baptista
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Line-up
  • Veel barren
  • Randprogrammering
  • Minpunten
  • Prijs (kaartjes, kluizen en munten zijn erg prijzig)

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws