Dance Valley 2017

Kimiko Bohle | 14 augustus 2017
party reports

Party: Dance Valley
Locatie: Velsen Valley, Velsen-Zuid
Line-up: Blasterjaxx, Timmy Trumpet, Steve Angello, Tujamo, Lost Frequencies (in totaal 9 podia vol met artiesten!)
Datum: Zaterdag 12 augustus 2017


 

Dance Valley is een echte oude rot onder de festivals: afgelopen weekend vond de 23e editie plaats. 

The Valley

De naam doet al denken dat er iets met een vallei is. De mainstage bevindt zich in deze vallei. Allereerst moest ik een beetje wennen aan de structuur van het veld. Er waren veel heuvels, hierdoor leek de crowd zich ook scheef te verdelen door allemaal op de heuvel te gaan staan. Dit effect werd wel minder naarmate het drukker werd. Wat betreft de drukte zelf vond ik het erg meevallen.

Dit was mijn eerste keer Dance Valley, en qua oppervlakte was het allemaal kleiner dan ik van tevoren dacht. Helemaal omdat er maar liefst 9 stages waren. Het terrein was wel kleiner dan voorgaande jaren hoorde ik. Dit zorgde er gelukkig wel voor dat je aan één dag genoeg had om alles te kunnen zien, wat erg fijn was omdat alle podia qua muziekstijl erg uiteen liepen. Een nadeel dat ik ervaarde was dat de stages zo dicht op elkaar stonden dat de muziek elkaar op sommige plekken (ook bij de stages) overlapte. Wat mij positief meeviel was dat er heel veel kleurrijke artiesten over het terrein liepen, wat de sfeer zeker goed deed.

Heuvels en dalen

Dance Valley is een festival met heuvels en dalen. Er waren stages ‘gewoon’ op de grond, maar een groot aantal stages waren bovenop een heuvel. Voor het ietwat verstopte HQ stage moest je zelfs eerst een korte wandeling afleggen door een klein bos. Qua aankleding was het soms een simpele festival tent, terwijl andere stages meer opvielen. Naast de kleurrijke mainstage vond ik het Urban & Live podium (met o.a Lil’Kleine en Dyna) erg leuk gedaan. Het was simpel, maar naar mijn mening wel effectief. Met een groot aantal vrachtcontainers was het niet kleurrijk, maar wel lekker ruig en stoer. Ook maakte ik voor de eerste keer mee dat er een 2-in-1 stage was. De Freestyle en deephouse stage zaten aan weerszijden van een driehoekvormig podium. Er was wel een verschil te merken, zo was de Freestyle kant gedecoreerd met kleine standbeelden en was de deephouse kant wat minder uitbundig. Ook was de deephouse kant makkelijker te bereiken, maar wel erg rustig. De Freestyle stage trok in ieder geval veel bezoekers toen JeBroer live ging.

Soms leek het wel of de timetable ook wat heuvels en dalen kende, terwijl het op andere momenten weer ontzettend druk was bij de verschillende stages. Er was dan ook genoeg ruimte om even lekker te kunnen uitrusten en bij te komen. Het feit dat er wat regen te verduren was zonder al te veel zon zal niet bevorderend hebben gewerkt.

Lekker Nederlands

Veel mensen uit de omgeving van Velsen kwamen, vanzelfsprekend, om een dagje te feesten. Ook waren er ontzettend veel Nederlandse artiesten, wat maar weer eens laat zien hoe goed de Nederlandse muziekwereld het eigenlijk doet. Opvallende grote jongens waren Blasterjaxx, Dyro en Lucas & Steve. Uiteraard waren er de nodige grote buitenlandse namen als Steve Angello, Lost Frequencies e.a.

Het publiek was over het algemeen, naar mijn ervaring, ook voor het grootste deel Nederlands. Dit jaar was het alweer de 23e editie van dit festival (wat al een hele prestatie op zich is natuurlijk). Er was publiek dat er voor de eerste keer was, en er was publiek dat alle 23 edities leek te hebben meegemaakt. Buiten dat iedereen erg vriendelijk was, vond ik het publiek soms wel wat tam. Vooral bij de mainstage had ik men veel enthousiaster en in grotere aantallen verwacht, helemaal aan het eind van de avond bij bijvoorbeeld Steve Angello. Crazyland daarentegen leek de hele dag lekker op dreef te zijn. De tent stond meestal vol en qua muziek en acrobatiek was er genoeg te beleven. Een andere tent waar het de hele dag door gezellig was is de Crossover & Eclectic stage, waar Girls love DJ’sk, Jody Bernal e.a kwamen buurten. Ook waren de meeste mensen niet bijzonder uitgedost, maar dat kan misschien door het wat wisselvallige weer komen.

Dance Valley 2018

Goed nieuws! De 24e editie van Dance Valley staat inmiddels al gepland. Ik vind het festival zeker een aanrader voor mensen die midden in het seizoen een festival dichtbij willen bezoeken, veel verschillende soorten stijlen willen zien en niet van te massaal houden. Daarbij is het terrein van Velsen Valley, voor mij in ieder geval, iets unieks. Zet deze datum dus in je agenda!

7.3

Party report

Dance Valley 2017 12 augustus 2017 - Dance Valley - Velsen-Zuid Report door Kimiko Bohle

Party Rapport

Sfeer
6
Muziek
8
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws