Loveland Festival 2017

Patrick van der Spoel | 14 augustus 2017
party reports

Party: Loveland Festival 2017
Locatie: Sloterpark, Amsterdam
Line-up: Adam Beyer, Pan-Pot, Joris Voorn, Tale of Us, Sam Paganini, Slam, Reinier Zonneveld, Stephan Bodzin, Solomun, The Martinez Brothers, Mind Against, Sasha, Ben Sims, Luke Slater, Mathias Kaden, Dennis Ferrer, Hernan Cattaneo, Secret Cinema & Egbert, Enrico Sangiuliano & meer
Datum: Zaterdag 12 augustus 2017

Het is midden augustus en dat betekent dat de dansschoenen weer uit het vet kunnen voor Loveland Festival. Dit festival, jaarlijks gehouden in het Sloterpark, staat bekend om haar smeltkroes aan publiek. Niet alleen diverse nationaliteiten vinden haar weg naar het terrein, ook de grote verscheidenheid aan leeftijd valt hier in het oog. De harde kern die al jaren steevast Loveland bezoekt gemengd met de nieuwe, jongere generatie. Loveland is voor mij het beste voorbeeld van hoe muziek zoveel verschillende soorten mensen verenigt.

Loveland

Twee jaar geleden bezocht ik Loveland voor het laatst, dus de indeling van het terrein was voor mij nieuw. Er was één toegangsweg en de rijen waren hier behoorlijk lang. Het pad naar de eerste stage, de Tech tent, was ook vrij smal waardoor het hier erg druk werd. Waar de mainstage voorheen direct aan het begin was, stond deze nu helemaal achteraan en was het elke keer een stukje lopen. Tijdens het lopen verbaasde ik me elke keer weer hoe fijn het Sloterpark is als locatie en wat een toegevoegde waarde dit is voor een festival. De grote plas en het vele groen maken dit echt een topterrein.

De plas was uiteraard weer over te steken met de loopbrug, waar je lekker onderuit kan zakken in een van de zitzakken of in het gras. Tevens zijn er tal van activiteiten te ondernemen, maar vooral het relaxen staat hier hoog in het vaandel met een mooi uitzicht over de Sloterplas. Terwijl ik over de brug liep, werd ik meermaals ingehaald door een aantal fanatieke bezoekers die gezellig aan het waterfietsen waren.

IJzersterke programmering

Bij de ingang werden er timetables uitgedeeld en vanaf dat moment begon het puzzelen al. Loveland was al meer dan een week van te voren uitverkocht en dat was niet zonder reden. In mijn omgeving hoorde ik de afgelopen weken ook al meerdere mensen hierover, de ijzersterke programmering van Loveland. Veel grote namen uit de techno wereld zouden zich hier vandaag verzamelen om een vlammend optreden neer te zetten.  Aan het begin was het vooral sfeer proeven en rondkijken bij Patrice Baumel (Rise stage), Youandewan (Nest stage) en Enrico Sangiuliano (Fire stage, mainstage). Bij de eerste tweegenoemde was de sfeer nog duidelijk timide en moest het publiek nog in de stemming komen. Bij Enrico Sangiuliano was het publiek al duidelijk meer op dreef. Dit werd alleen meer versterkt toen het dynamische duo Secret Cinema & Egbert aan het roer stonden. Deze twee deejays van Hollandse bodem brachten zoals altijd veel energie mee en dit sloeg duidelijk over op de dansende menigte. Een van de highlights van deze set was hun eigen productie ‘Maximaal’. 

 

In de Tech tent begon Reinier Zonneveld aan zijn set van, achteraf bleek helaas, slechts 60 minuten. Wat een energie en power zat er in zijn set en het publiek! Men ging los van begin tot eind en werd gek toen hij zijn bom ‘Hard gaan’ aan het eind erin gooide. Heel tof om bij te zijn. Daarna nog een deel meegepakt van Joris Voorn, die bij de CIrcoloco stage lekker stond te draaien. Het enige minpunt hier was het weer, waardoor iedereen een plek onder het overdekte zijl probeerde te bemachtigen.

Bij de Fire stage kon ik het laatste kwartier van Sam Paganini zien en dat was niet mals. Met een paar stevige klappers eindigde hij zijn set. De heren van Pan-Pot pakte hierna stevig door zoals we ze kennen. Met onder andere nummers als ‘Roots pt.2’ van Petter B. en ‘Vapour’ van Slam wisten zij vooral in het eerste uur flink te boeien. Daarna werd het wat vlak en eentonig, waardoor ik mij verplaatste naar de Martinez Brothers bij Circoloco. De afstanden tussen deze twee stages waren vrij groot, waardoor je al snel zo’n 10 minuten aan het lopen was. Onderweg heb ik nog snel een broodje gehaald bij een van de vele eetkramen, die op verschillende plekken op het terrein gevestigd zaten.

Zigzaggend over het terrein

De laatste twee uur gingen in en het kiezen van een afsluiter werd een hoofdpijndossier. Zowel Adam Beyer, Tale of Us en Luke Slater stonden tegelijk geprogrammeerd en het werd lastig om te bepalen waar ik ging staan. Uiteindelijk heb ik deze drie afgewisseld met elkaar en was het overal anders, maar toch ook leuk. De harde stoten van Luke Slater tegenover het Drumcode geluid van Adam Beyer en de wat meer diepgaande, zweverige klanken van Tale of Us. Alle drie waren zetten zij een lekkere set neer, maar het eindwoord was aan Adam Beyer. De volgepakte Fire stage laadde zich nog één keer op voor de stevige laatste plaat en toen zat het festival er alweer op.

Ondanks het weer, dat niet ideaal was voor een festival maar door de goede sfeer ook zeker geen belemmering vormde, werd het met de atmosfeer en muziek van topkwaliteit een hele toffe festival dag!

8.2

Party report

Loveland Festival 2017 12 augustus 2017 - Loveland Festival 2017 - Amsterdam Report door Patrick van der Spoel
  • Pluspunten
  • Mega goede programmering
  • De gave locatie
  • De vele eettentjes
  • Minpunten
  • Locatie van wc’s

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws