Into The Woods ADE - Dag 1

Eline de Korte | 26 oktober 2017
party reports

Party: NDSM-werf
Locatie: , Amsterdam
Line-up: AMOTIK BEESMUNT SOUNDSYSTEM BLOW TRIO BRUXAS COLIN BENDERS CRUSSEN & ÅMALM DAVID VUNK LAYTON GIORDANI MR. MENDEL NICO STOJAN ORPHEU THE WIZARD OTZEKI QUANTIC RAMPUE REBOLLEDO REMCO BEEKWILDER SANJA SIGWARD SINFOL SOLAR SOUNDSTREAM THE MAUSKOVIC DANCE BAND TIEN SON TUMBLEWEED TWR72 UMEME XIQUE-XIQUE YOR KULTURA
Datum: Vrijdag 20 oktober 2017

Into the Woods is een festival wat normaal gesproken in de bossen van Amstersfoort wordt georganiseerd. Het staat bekend om de creativiteit die je zingtuigen laat prikkelen. Het verrassingseffect is groot door middel van kunst maar ook gekke wezens die door het bos heen lopen zoals boskabouters en feeën. Dit jaar vindt Into The Woods ook plaats tijdens ADE en dat wel twee dagen en nachten op het NSDM-werf terrein in Amsterdam.

Waar is het bosje?
Het terrein waar ITW plaats vindt is een totaal andere omgeving dan een bos, namelijk een industrieterrein. Dit komt niet helemaal overeen, maar toch wordt je bij binnenkomst blij verrast. Het terrein heeft een rauwe sfeer wat de natuur toch eigenlijk ook wel heeft. Geen gekke poespas, what you see is what you get. Of toch niet? Want ITW is goed in het verrassen van je zintuigen. Er is zoveel te zien op het festivalterrein dat de bomen niet worden gemist.

Lekker nat
En wat was er dan zoal te zien? Op het terrein waren diverse kunstwerken te bewonderen waaronder een grote houten lichtgevende vis met een bewegende staart. In het midden van het terrein stond een soort grote houten lichtgevende totempaal waar vuur uit werd gespuwd. Het weer was niet op en top en af en toe viel er een harde regenbui. Het was dan ook super nice dat alle stages op het terrein overdekt waren. Rennend van stage naar stage gaf dit ook wel weer iets knus.

Van warme hottubs tot een rauwe loods
Elke stage had een andere vibe. Zo was er een grote tent met een cirkel van lichtgevende tl-buizen met knus licht. Hier werd een beetje groovy muziek gedraaid. In een houten saloon werd er live muziek gespeeld waaronder saxofonisten met maskers op. Dit vond ik persoonlijk erg gaaf. Ook was er een tent met een grote paddestoel als stage met grote vlakken die licht gaven. Naast al deze stages was er ook een klein tentje waar mensen helemaal losgingen bij radio Koperen Hond. Er stonden hier ook een aantal hottubs waar mensen in zaten te chillen of een eigen poolparty hielden. Om bij de harde techno te komen, mijn favoriet, moest je een brug over en kwam je uit in een grote scheepsbouwloods. Een rauwe donkere ruimte waar mensen helemaal op gingen in de muziek. De vibe was hier erg goed, het was heet en het dak ging er af.

Unieke special effects
Naast alle stages waar genoeg te zien was, waren er ook leuke dingen om te doen zoals schieten bij de schiettent of even opwarmen bij een lekker kampvuur. Er stond een boksbal waar alle mannen natuurlijk even hun frustratie op moesten uitoefenen, maar je kon ook een potje tafelvoetballen. Later op de avond kwam opeens een rijdend vliegtuig op wielen de saloon binnenrijden. Ook zag ik mensen met lichtgevende paddestoelen rondlopen. Dit is weer wat anders dan de special effects met confetti en visuals op een beeldscherm en dat maakt ITW ook uniek.

Geen bos nodig
Aan het eind van de avond viel me pas op dat er verschillende bomen aan palen binnen in de tenten waren vast gebonden om toch nog een gevoel te creeëren alsof we in het bos waren. Maar dit heb ik totaal niet gemist. Into the woods heeft geen bos nodig om een goed feest te geven en hebben hun verwachtingen weer meer dan waargemaakt. Ik kijk uit naar de volgende editie, bos of niet, ik ben er bij!

9

Party report

Into The Woods ADE - Dag 1 20 oktober 2017 - NDSM-werf - Amsterdam Report door Eline de Korte

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws