Into The Woods ADE - dag 2

Denise | 8 november 2017
party reports

Party: Into the Woods ADE
Locatie: NDSM werf, Amsterdam
Line-up: Abstract Division, Albert van Abbe, AMyn, Animistic Beliefs (live) Awanto3 (live), Black Dynamite Soundsystem, Bonnefooi, Bossoyo DAES, Doka, Haeken, Harted, Jugurtha, Kaap (cassette only), Kalipo Lucky Done Gone, Lullabies For Insomniacs, Moscoman, Nightmares on Wax Palmbomen II, Renato Ferreira, Robag Wruhme, Royal Twat Radio, RSS Disco, Scott Franka (hybrid), Session Victim (live), SHLTR, Stavroz, Times are Ruff, Tunnelvisions, VRWRK, Wareika (live), Working Titles (live)
Datum: Zaterdag 21 oktober 2017

Into the Woods is een van de beste festivalconcepten van het moment. Liefhebbers die er afgelopen zomer niet bij konden zijn of weer even terug wilden naar het creatieve walhalla waar niets te gek is, konden hun hart ophalen bij de allereerste Into The Woods ADE-editie. De lat lag hoog voor de organisatie want ter gelegenheid van hun ADE-debuut verruilden ze samen met 180 andere kunstenaars, het groene woud voor de industriële NDSM-werf. Dit uitstapje naar de hoofdstad was een bezoekje waard voor Partyscene!

NDSM

Wat vroeger als scheepsbouwwerf diende, is tegenwoordig een creatieve broedplaats voor evenementen. De NDSM is zo populair onder organisaties dankzij de rauwe uitstraling die het terrein kent. De afgelopen jaren kregen voorgangers als DGTL, Voltt en Valtifest de eer om hier feesten neer te zetten. Tijdens ADE 2017 was het de eer aan Into the Woods om alle stoppen uit de kast te trekken om haar bezoekers een zo psychedelisch mogelijke ervaring te bezorgen.

Vanaf Centraal Station konden we zo op een speciale Into the Woods partypont springen en stonden na een kort maar zeer feestelijk vaartochtje al op de NDSM-werf. De stemming zat er dus al goed in bij binnenkomst. Na een kleine wandeling door het rauwe gebied bestaande uit containers, beton en graffiti kunstwerken kwamen we met hoge verwachtingen aan bij de ingang. Bij binnenkomst kregen een speciaal bekerfiche. In ruil voor het fiche kreeg je bij de bar je eerste beker gratis. Hierdoor werden tienduizenden plastic bekers bespaard en bleef het terrein schoon. Naar onze mening een mooi initiatief om bij te dragen aan duurzaamheid!

Iedere stage een eigen sound

Waar de vrijdag in het teken stond van groovende house met Colin Benders, Beesmunt Soundsystem en Mr. Mendel, ging op de zaterdag het tempo omhoog met technohelden als Abstract Division, Haeken en Doka. De werf ging los in vier verwarmde tenten onder de noemers Herrie, Werftheater, Noorderlicht, Barn en de ITW loods. Iedere area had zijn eigen sound, unieke sfeer en intieme karakter. We waagden onze eerste danspassen in de Herrie, een imposante, hartvormige constructie met een doorzichtige overkapping. Lucky Done Gone leek voor het publiek geen onbekende. Chicago house en Detroit techno zijn genres die typerend waren voor zijn veelzijdige set. Al met al fijne deuntjes om mee opgewarmd te worden.

Muzikale reis

We vervolgden onze ontdekkingstocht naar de sfeervolle foodcorner om een lekker hapje te eten. Door naar het Werftheater, waar het podium was opgebouwd in de vorm van een ronde circustent. Spectaculaire lichttechnieken van flikkerende tl-buizen en een stage bekleed met natuurelementen, zorgden voor een behaaglijk ‘into the woods’ effect. Bonnefooi liet een muziekcollectie horen waarin de meest uiteenlopende genres waren vertegenwoordigd. Zijn welgekozen soul-, disco-, funk- en afrobeatplaten namen je mee op een muzikale reis.

Noorderlicht

Na het terrein verder in ons opgenomen te hebben, belanden we bij het Noorderlicht. Deze bewonderenswaardige stage had een fraai uitzicht op ’t IJ. Het podium bestond uit tientallen oude lcd-schermen waar identieke visuals op werden afgespeeld, gecureerd door videokunstenaars. Palmbomen II deed hier een live set en paste dan ook perfect bij het decor met zijn verlaten studio-apparatuur. Waar we hem eerst kenden van obscure synthpop, beweegt hij zich nu meer op het terrein van geïmproviseerde house. Na het bijwonen van deze bijzondere act moeten we toegeven dat deze switch hem goed heeft gedaan. Zijn psychedelische geluiden, spookachtige vocalen en hypnotiserende synths lieten ons heerlijk ontsnappen aan het alledaagse.

Abstract Division

Aangezien onze voorkeur meer uitging naar techno, was onze favoriete stage overduidelijk de ITW-stage. Een plafond gedecoreerd met organische kunstwerken, tropische planten en een stampvolle loods waren de elementen voor een energieke vibe. Het Nederlande dj-duo Abstract Divison verzorgden de slotact met een set-up van maar liefst vier decks. Ieder bediende twee CDJ’s waarbij obscure techno met knallende kickdrums de boventoon voerden. ‘D-Saw – Track 10 30’ was het pareltje waarmee deze bruisende festivaldag werd afgesloten. Voor wie nog niet klaar was met dansen, kon doorfeesten in de loods, maar voor ons was de tijd rijp om met een voldaan gevoel naar huis te gaan.

8.5

Party report

Into The Woods ADE - dag 2 21 oktober 2017 - Into the Woods ADE - Amsterdam Report door Denise
  • Pluspunten
  • Unieke sfeer
  • Creatieve lichttechnieken
  • Creatieve decors
  • Minpunten
  • De programmering miste headliners

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
7
Bar/horeca
10
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws