Qlimax

Nina van Zelst | 24 november 2015
party reports

Party: Qlimax
Locatie: Gelredome, Arnhem
Line-up: Isaac, Bass Modulators, Atmozfears, Noisecontrollers & Wildstylez, Brennan Heart & Ran-D, Zatox & Adaro, Frequencerz, Deetox, Tha Playah, MC Villain
Datum: Zaterdag 21 november 2015

‘’Qlimax is the leading indoor showpiece of the harder styles. The event is known for its unique themes and outstanding shows. On the night itself, a mythological storyline and new technologies come together to provide the ultimate immersive experience.’’

Het is weer tijd voor Qlimax: ieder jaar in november vult het grootste indoor hardstyle event het Gelredome met duizenden internationale hardstyle liefhebbers onder het genot van de mooiste lichtshows. Het thema dit jaar is Equilibirum, waarop de ‘storyline’ gebaseerd is. Gedurende deze legendarische nacht wordt het tempo van de muziek geleidelijk opgevoerd: we beginnen met euforische hardstyle en eindigen in uptempo hardcore; de ultimate Qlimax beleving.

De stage

De Qlimax stage is een groot onderdeel van het feest, en dit jaar was deze toch anders dan anders. De stage zelf bestond uit weinig materiaal (metalen hoeken), met uitzondering van het grote Qlimax symbool boven de booth, maar dit werd gecompenseerd door de enorme visuals en de lasers/lichten die de stage omringden. Een nieuw soort stage; klein maar groots.

Isaac

Als openingsact mocht DJ Isaac het publiek opwarmen. Met een lekkere set, die vrij veel naar jump neigde, kwam de sfeer er zeker goed in. Onder andere ‘Music Made Addict’ en ‘The Sound of the Thunder’ maakten het publiek zeer enthousiast, waardoor je veel ‘heee… hooo’s’ voorbij hoorde komen. Go Isaac!

Atmozfears

Dan de set die niemand wilde missen: Atmozfears. De maker van het anthem Equilibrium draaide een euforische set waarin zijn hits ‘Release’ en ‘Accelerate’ voor kwamen. Wanneer het anthem door de speakers knalde, kwamen duizenden flitsen tevoorschijn en schreeuwde iedereen in het publiek mee, onder het genot van een lichtshow en vuurwerk: wat een mooi moment!

Brennan Heart & Ran-D

Brennan Heart en Ran-D mochten zowel solo als duo het podium betreden, want zij representeerden het omslagpunt in Qlimax van euforische hardstyle naar raw hardstyle. Via de set van Brennan Heart met meezingers ‘Imaginary’ en ‘Outta My Way’, door de duo set waarin het tempo opgevoerd werd met ‘Fuck EDM’ en ‘No Guts No Glory’, naar de rauwe set van Ran-D, waarin hij onder andere ‘Fire Starter’ en ‘May God Be With You All’ liet horen. Deze hardstyle legends hebben het zoals altijd weer geflikt.

Frequencerz

Frequencerz begonnen hun set gelijk goed met ‘Men of Steel’. Gevolgd door oude en nieuwe remixes van ‘Rockstar’, ’Fatality’ en ‘’Bitch’’ zetten de heren een sterke set neer; gevuld met hon-der-den lasers. Ook het publiek deed lekker mee, vrijwel elk nummer werd meegebruld, vlaggen gingen de lucht in en je moest goed uitkijken voor de rondzwaaiende vuisten. 

Deetox

De raw hardstyle heldin Deetox (binnenkort interview online) stond dit jaar voor het eerst op Qlimax en heeft haar set absoluut gerockt. Niet alleen was het gevuld met de hardste tracks, ook in de achterkant van de zaal zag je haar nog heen en weer springen op de stage, met haar vuisten zwaaiend. De set van Deetox wordt door velen gezien als dé set van de avond, en vooral ‘Bring the Riot’ en ‘Alone’ werden goed opgevangen door de feestgangers. Deetox hield zich niet in en de hardste beats galmden door het Gelredome.

Equilibrium

Qlimax 2015 was groots, hard en prachtig. Er was een perfect evenwicht tussen oude klassiekers en nieuwe remixes, gedraaid door de beste dj’s. De sfeer op Qlimax, gemaakt door duizenden feestgangers met één gezamenlijke passie, creëert een geweldig feest. Ik heb van elk moment genoten en kan nu al niet meer wachten tot Qlimax 2016. Q-Dance bedankt, en tot volgend jaar!

 

8,5

Party report

Qlimax 21 november 2015 - Qlimax - Arnhem Report door Nina van Zelst
  • Pluspunten
  • De sfeer
  • Het geluid
  • Internationaal publiek
  • Geen time-table
  • De muziek
  • Minpunten
  • De eindeloze trappen als je even naar de wc moet
  • Geen grote opening met het witte doek (had ik mij stiekem toch wel erg op verheugd) 

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws