Wat deden dj's voordat ze beroemd en succesvol werden?

Bart Remmers | 5 september 2018
Weird

Wie was tandarts, studeerde rechten of bakte hamburgers?

Niet alle dj's hebben het geluk dat ze op hun 18de al miljoenen verdienen achter de draaitafels of in de studio. 

Nina Kraviz in je mond

Sommige grootheden van nu zijn bescheiden begonnen met een ander baantje of studie om zo hun geld en kennis te vergaren. De Russische dj Nina Kraviz - lees haar verhaal in de eerstvolgende Partyscene! - is een mooi voorbeeld. Voordat ze fulltime ging draaien was ze tandarts, schreef ze voor een fanzine en had ze een baantje bij de radio.

Techno-icoon Richie Hawtin 

Nu een van de Godfathers in techno, maar ooit stond Richie Hawtin hamburgers te flippen bij McDonald's en verhuurde hij A- en B-films op video aan morsige mannetjes.

Dixon van stadions naar de clubs

Dixon stond op het punt om door te breken als voetballer in Duitsland, maar chronische knieproblemen hielden dat tegen. Gelukkig maar voor ons. 

Toen Sven Väth nog de salsa danste

We blijven in Duitsland met labeleigenaar, electro- en technoheld Sven Väth. De hoogblonde Oosterbuur startte in de jaren tachtig in het vreemdsoortige Italo-popbandje OFF dat in 1987 een hitje had met 'Electric Salsa'. De andere leden gingen verder als eurodance-act Snap!.

Armin in de rechtbank?

Wanneer we naar de Nederlandse dj's kijken is Armin van Buuren natuurlijk de eerste die opvalt: voordat hij trancekoning werd studeerde de Leidenaar rechten. Even wat anders als het runnen van een gigantisch succesvolle dancebusiness!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws