Het moment dat Daft Punk groot werd

Mark Hofman | 11 december 2015
algemeen

In Amerika keken ze er al langer naar uit: de Daft Punk documentaire 'Daft Punk: Unchained'. Gister werd deze documentaire uitgezonden en daar horen natuurlijk kleine snippets bij, en één daarvan laat precies het moment zien dat Daft Punk de harten van het grote publiek wist te winnen.

Regisseur Hervé Martin Delpierre heeft drie jaar lang gewerkt aan 'Daft Punk: Unchained'. Doorspitten van archiefbeelden en interviews afnemen bij vrienden en collega's van het duo gebeurde al voordat het script überhaupt geschreven was en daar kwam ook nog eens zes maanden filmen en editten bij. De taak aan Delpierre was om de magie van Daft Punk te behouden, zo vertelde hij tegen Rolling Stone.

'The manager of Daft Punk ... asked me not to destroy the magic of the robots.' - Hervé Martin Delpierre 

De documentaire ligt in Frankrijk al in de winkels, maar in Amerika ging hij gister in première, precies de reden waarom Rolling Stone een kleine preview online zette. De 'sneak-peek' bevat beelden uit 2006, het jaar waarin Daft Punk een optreden had op Coachella. Dat optreden zorgde voor de echte grote doorbraak van het duo aangezien het podium design, de show en de effecten als revolutionair beschouwt werden. Muziekjournalist Michaelangelo Matos legt uit:

'No one had seen anything like that… No one had seen that level of production. Everybody who was in the tent was texting everybody else: 'You are missing this! This is the greatest thing I've ever seen! You're missing the greatest performance of all time.'

Check de beelden en het volledige interview hier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws