EDM plus politiek: goed idee?

Bart Remmers | 7 januari 2016
algemeen

​Er zijn talloze voorbeelden van bekende figuren die een enorme uitglijder maakten toen ze een opinie of kreet op Twitter gooiden. Zeker wanneer je publiek een politicus steunt of juist afbrandt, dan begeef je je snel op glad ijs. 

Politiek volgens Zedd

Recentelijk liet Zedd zich via Twitter nog uit over de veelbesproken Republikeinse presidentskandidaat en zakenman Donald Trump. De tweet genereerde binnen de kortste tijd een enorme impact in de vorm van retweets, links en reacties. Hoe groter de artiest, hoe reusachtiger het effect - zo lijkt het.

 

Nu hebben zowel Diplo als Porter Robinson hun politieke visie via social media gedeeld met de achterban. Robinson reageerde via zijn Twitter-profiel op het nieuws over een waterstofbom, waarmee Noord-Korea een proef gedaan zou hebben. 

Diplo's steun

Diplo twitterde dat senator en democratisch presidentskandidaat Bernie Sanders zijn volle steun krijgt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. En mocht Sanders niet genomineerd worden, dan zal de EDM-grootheid helemaal niet gaan stemmen.
 

Gezamenlijk hebben de twee artiesten zo'n twee miljoen volgers. Een deel van deze volgers slikt de meningen van deze bekende muzikanten als zoete koek, kortom: de mannen hebben daarmee veel macht in virtuele handen. 

Macht

Gaan de Robinson-volgers feller reageren op de streken van Noord-Korea en gaan Diplo-fans massaal de bres op voor Bernie Sanders? Is dat verstandig? Het moet allemaal nog blijken, maar voor de artiesten is het wellicht verstandig om nog eens goed na te denken over de power van hun tweets!

​Liever de sounds van Diplo dan zijn opinie over politiek? Luister dan naar Diplo's Jaarmix 2015.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws