Muziek verbroedert

Jonas | 23 maart 2016
algemeen

De aanslagen in Brussel schokken iedereen. De vreselijke gebeurtenissen op het vliegveld en de metrostations raken ons allemaal. Op zulke momenten is goed te zien wat voor een grote rol muziek kan spelen in de wereld. Muziek kan troost bieden, je even alles laten vergeten, je even afsluiten van alle ellende op de wereld; muziek verbroedert. Daarnaast is het ook een manier om emoties te tonen of je mening te laten horen.

#artistsforbelgium

De muziekwereld is één. Ook dat is iets wat naar boven komt op deze momenten. Veel dj’s hebben gereageerd op de gebeurtenissen. De Belgische Dimitri Vegas startte de hashtag #artistsforbelgium op. Maar ook Armin van Buuren toonde zijn medeleven ‘Mijn gedachten zijn bij de mensen in België. Geweld is nooit het antwoord’, tweette de Leidenaar. Julian Jordan zei op datzelfde platform #prayfortheworld. DJ Snake laat weten dat hij het niet kan begrijpen dat er telkens maar onschuldige mensen worden gedood. Skrillex pakt het wat breder aan. Hij zegt dat zijn gedachten behalve naar België ook uitgaan naar Ivoorkust, Turkije, Jemen en Nigeria.

Diggy Dex

Diggy Dex is dan wel geen EDM-artiest. Maar de 35-jarige muzikant schreef naar aanleiding van de aanslagen in Brussel een nummer dat hij vanmorgen presenteerde in de radio-uitzending van Giel Beelen. De tekst van dit emotionele nummer klopt precies, vandaar dat we hem toch even met jullie wilden delen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws