De vijf beste EDM-steden in Europa volgens Amerikanen

Wouter de Vink | 21 april 2016
algemeen

Aan de andere kant van de oceaan beginnen ze steeds meer de smaak te pakken te krijgen. Vliegtuigen vol dj’s vliegen tegenwoordig regelmatig naar de USA en ook de festivals daar worden steeds groter. Toch zijn er genoeg Amerikaanse feestgangers die aan het echte werk willen ervaren en deze kant op komen. En daarbij staan de volgende plekken op de bucketlist. Dit is het lijstje van de vijf beste EDM-steden in Europa volgens Amerikanen.

1. Berlijn

Typisch Amerikaans. Oké, technisch gezien valt techno ook onder EDM, maar ze zullen met dit label voor de Duitse hoofdstad menig techno-fanaat in het hart raken. Berlijn, ook wel techno-paradise genoemd vanwege de vele underground-evenementen, is dus ook in trek bij de (commerciële) EDM-Amerikanen. Vooral de Loveparade en het jaarlijkse Fusion Festival staan bij hen hoog op de agenda. Wees dus maar niet bang, undergrounders: je zult ze niet gauw tegenkomen in één van de vele techno-holen van Berlijn.

2. Praag

We denken dat we nog wel een flink aantal andere steden kunnen opnoemen. Maar opvallend genoeg heeft Praag ook een plekje weten te bemachtigen in deze Top 5. Misschien dat de Amerikaantjes teveel naar de film ‘Euro Trip’ hebben gekeken, al zijn er natuurlijk wel wat aardige festivals in Praag. Bovendien zijn de prijzen (buiten het centrum om) spotgoedkoop en daarom trekken de Amerikanen waarschijnlijk naar de Tsjechische hoofdstad. Vooral club Karlovy Lázně is een toppertje als we hen mogen geloven.

3. Amsterdam

Hè hè, daar is-ie dan! Wij begonnen ons al af te vragen waar de hoofdstad van Nederland nou bleef in dit overzicht. Maar Amsterdam wordt door de Amerikanen hoog beoordeeld. Wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen wat er in Amsterdam allemaal te doen is, maar willen je toch wel meegeven waar de Amerikanen echt op kicken. Clubs als Paradiso en Melkweg genieten blijkbaar internationale faam, ook deze staan op de bucketlist. Verder begrijpen ze niet wat Koningsdag is, behalve dat er meer dan genoeg te doen is tijdens de verjaardag van Koning Willie. Ze beseffen ook dat er meer dan genoeg te doen is in de Nederlandse hoofdstad: ‘But no matter when you go, there will always be an event for any EDM fan to go to and have a great time.’

4. Kopenhagen

Kopenhagen? Really? We vinden deze keuze vrij opvallend. Misschien ligt het wel aan de grootte van de stad en het feit dat je – net zoals in Amsterdam – hier kunt fietsen voor het leven. Amerikanen vinden het te gek om te fietsen. Wel hebben de Amerikanen zich goed ingelezen. Volgens hen komt het Deense uitgaansleven pas laat op gang, zo rond een uurtje of twaalf beginnen de mensen de clubs binnen te stromen. Culture Box is volgens hen een dikke aanrader.

5. Ibiza

We dachten dat de Amerikanen deze plek, naast Amsterdam, als enige konden opnoemen. Ibiza is ook bij hen bekend en ze beschrijven deze plek dan ook erg goed. ‘Copenhagen and Prague may be underrated, and Berlin and Amsterdam may be well known; but none are as famous just for their EDM scene as Ibiza.’ Ook weten ze dat je hier een flink gevulde portemonnee voor moet hebben, wil je hier wat kunnen betalen.

De vijf beste EDM-steden in Europa volgens Amerikanen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws