Je favoriete SoundCloud tracks op vinyl

Nadja | 23 juni 2016
algemeen

Je favoriete SoundCloud tracks op vinyl

Een tijd lang was vinyl bijna van de kaart verdwenen. Er was weinig vraag meer naar. Maar zoals veel vintage weer terug in de mode komt, kregen ook de vinyl platen weer een comeback. En hoe! In 2015 steeg de omzet van vinyl met 32% en had het de hoogste bruto-omzet sinds 1988. Tegenwoordig draaien een aantal invloedrijke dj’s ook vinyl sets. Vinyl is weer hot and happening.

SoundCloud op vinyl

En op de comeback van vinyl haken veel bedrijven in. Een nieuwe onderneming Vinylize.it richt zich op de echte verzamelaars. Ze maken het straks mogelijk om tracks van SoundCloud, sterker nog hele afspeellijsten, te transformeren tot een vinyl plaat.

Vinylize.it zal in dit hele verhaal eigenlijk een tussenpersoon zijn. Hun doel is om de interesse te wekken van SoundCloud gebruikers en deze te presenteren aan artiesten, labels en distributeurs. QRATES, een bedrijf dat vinyl perst, zorgt voor de eindproductie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kiest je favoriete track. Creëer en bekijk je plaat. Deel je plaat en zorg dat je support krijgt om deze plaat geperst te krijgen. Als je plaat wordt geaccepteerd door de artiest, wordt het mogelijk gemaakt om jouw plaat (met de juiste audio) te bestellen.

Het project moet nog worden gelanceerd,  maar je kunt vast de website van Vinylize.it bezoeken voor meer informatie over dit project.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws