Spinnin' komt met nieuw sub-label: Cartel

Thomas Keulemans | 30 juni 2016
algemeen

Spinnin' Records brengt een nieuw sublabel met de naam 'Cartel'

Als je een klein beetje verstand hebt van de dance industry en van EDM houdt, dan ken je natuurlijk het grootste en meet dominante platenlabel 'Spinnin' Records' wel van naam. Met name groot in de house-scene en van enorme betekenis geweest in de geschiedenis van dance zoals we dat nu kennen. Spinnin' is altijd vooruitstreven geweest en soms ook wel controversieel in haar keuzes.

Sub-labels

Daarmee is Spinnin' wel verantwoordelijk voor het succes van veel grote dj's en producers, die door middel van hun releases bij Spinnin' het grote publiek wisten te bereiken, en veroveren. Momenteel releasen bijvoorbeeld Mike Williams, MOTi, Bolier, Pep & Rash en Sam Feldt hun tracks bij het label, dat 2009 ook het sub-label Spinnin' Deep oprichtte voor de echte deep house sound. 'Aimed to release deep' electronic music, i.e. tech house, progressive house & minimal.

Groove Cartel

Nu is het tijd voor alweer een nieuw sub-label, vertegenwoordigd door een tweetal grote namen, te weten Tom Staar en Kryder (foto). Zij vormen de boegbeelden van de sound van het Cartel label en waren al betrokken bij Groove Cartel als subgenre voor progressive house tracks. Het doel? De klassieke, groovy house sound weer onder de aandacht brengen van het publiek. Op 25 juli moet het eerste resultaat van 'The Cartel' gereleased gaan worden, en we verwachten dat Tom Staar en Kryder met hun enthousiasme voor iets heel moois zullen gaan zorgen. Heel veel meer wil Spinnin' nog niet kwijt over Cartel, maar hou 25 juli albast goed in de gaten!

Beeld via weraveyou.com en Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws