Vijfmaal 'Rio de Janeiro' in dance-tracks!

Thomas Keulemans | 5 augustus 2016
algemeen

Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit weekend van start

Het kán je niet ontgaan zijn: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro staan op het punt van beginnen. Een grote Nederlandse delegatie gaat natuurlijk voor zoveel mogelijk (gouden!) medailles in Brazilië. Laten we hopen dat de missie van de sporters en chef de mission Maurits Hendriks zal slagen. We verheugen ons in ieder geval op veel spannende en mooie sportmomenten de komende weken.

Rio de Janeiro geliefd onderwerp in dance-tracks

De stad waar het allemaal moet gebeuren is dus Rio de Janeiro. Een wereldberoemde stad met meer dan 6 miljoen inwoners, bekend door populaire stranden als Ipanema en Copacabana en natuurlijk het enorme Christus De Verlosser-beeld op de berg Corcovado. De (naam van de stad) Rio de Janeiro blijkt ook een zeer geliefde naam voor de titel van allerlei liedjes te zijn. Denk dan niet meteen aan 'Rio' van Maywood, want we zijn en blijven tenslotte wel een dance-platform! Nee, denk aan de volgende tracks die wij ter ere van de start van de Olympische Spelen hier voor je op een rijtje hebben gezet.

'Rio' - Netsky

Waarom Netsky er voor koos zijn track Rio te noemen weten we niet precies, maar de track is lekker en mag dus niet ontbreken in dit lijstje!

'Janeiro (Armin van Buuren Remix)' - Solid Sessions

Armin van Buuren waagde zich aan een remix van de track van Solid Sessions. Ook Dash Berlin deed dat en beiden staken ze het toch al lekkere origineel in een erg gaaf nieuw jasje.

'Samba de Janeiro' - Bellini

Dé klassieker die iedereen wel eens voorbij heeft horen komen, ook tijdens het Carnaval dat elk jaar zeer groots geveird wordt in Rio de Janeiro.

'Rio' - Gerard Joling

Ter ere van het WK Voetbal in Rio 2014 maakte Gerard Joling (jawel...) dit swingende nummer om 'zijn jongens' aan te moedigen.

'Forever Today' en 'Parade Of The Athletes' - Tiësto

Eigenlijk geen Rio, maar wat een enorme happening was het toen onze eigen Tiësto de officiële opening van de Olympische Spelen in Athene (2004) mocht verzorgen. Het nummer 'Forever Today' werd dé hit uit zijn openingsset en het spektakel werd samengevat met deze beelden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws