De 5 meest bizarre festivals die je ooit gezien hebt

Rick Francissen | 15 augustus 2016
algemeen

Cheese Rolling Festival

Festivals zijn vandaag de dag immens populair. Er is dan ook voor ieder zijn voorkeur wel iets te vinden in het ruime aanbod. Naast muziek-, food-, kunst- en filmfestivals zijn er ook een aantal opmerkelijke thema’s die je niet zo snel zelf zou bedenken. Wij laten je kennismaken met vijf bizarre festivals

Konaki Sumo

Tijdens dit bizarre Japanse festival wat ook wel een jaarlijkse traditie is, worden in april in bepaalde tempels baby’s aan het huilen gebracht. Er zit ook nog een element van competitie in. Twee Sumo worstelaars moeten namelijk proberen de baby die zij in hun hand hebben als eerst te laten huilen. Wanneer de baby’s tegelijk starten wint de Sumo worstelaar waar de baby het hardst huilt. De Japaners geloven dat het huilen van baby’s betekend dat zij een snelle groei zullen doormaken en een goed leven zullen leiden.

The Cooper’s Hill Cheese-Rolling Festival

Het jaarlijkse Britse Cooper’s Hill Cheese-Rolling Festival is niet alleen bizar, maar ook super gevaarlijk. Bij het evenement is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk van Cooper’s Hill komt. Hoe je dit doet is aan jou. Veel deelnemers proberen te rennen, maar vallen snel en rollen vervolgens de hele berg af. Kneuzingen en schouders die uit de kom liggen is dan ook niet vreemd voor dit gestoorde festival. De winnaar krijgt een ronde kaas waar de competitie vroeger helemaal omheen draaide. Toen was het nog de bedoeling dat je de kaas als eerste in handen kreeg.

La Tomatina Festival

Foodfestivals zijn tegenwoordig steeds vaker aanwezig in festivalland. Hier proef je exotisch eten op met een gezellige sfeer. La Tomatina festival gaat hier juist volledig tegenin. Het is namelijk het grootste voedselgevecht ter wereld. Het jaarlijkse evenement dat gehouden wordt in Bunol in Spanje wordt overspoeld door enthousiastelingen die elkaar willen bekogelen met tomaten. Doordat het evenement zo populair is, is een ticketlimiet van 20000 ingesteld.

Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival

Het Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival is niet zielig, gevaarlijk of vies, maar wel heel erg koud. Tijdens het evenement worden prachtige sculpturen gemaakt van ijs en sneeuw in de vorm van (iconische) gebouwen zoals bijvoorbeeld een Sphinx. Buiten het feit dat de sculpturen erg mooi zijn vormgegeven worden ze ook nog erg mooi verlicht met kleur. Het festival vind jaarlijks plaats in China.

LEES OOK: De 10 meest bizarre dj-tattoo's die je ooit gezien hebt

Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival

Golden Retriever Festival

Voor dierenliefhebbers en specifiek Golden Retriever liefhebbers is dit het festival waar je moet zijn. Bij het Golden Retriever festival komen boven de tweehonderd honden samen met hun baasjes om een fantastische dag mee te maken. Er is een hondenshow en er worden spelletjes gedaan om de band tussen de hond en de eigenaar te versterken. Bizar is het wel.

Golden Retriever FestivalBeeld via Gordon Richardson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws