Carl Cox: 'Space Ibiza heropent in 2018 op nieuwe locatie!'

Thomas Keulemans | 18 augustus 2016
algemeen

Begin dit jaar brak er behoorlijke paniek uit onder de doorgewinterde Ibiza-gangers: de zomer van 2016 wordt het laatste jaar voor de legendarsiche club 'Space' op het party-eiland. Het nogal drastische besluit heeft alles te maken met het feit dat clubeigenaar Pepe Rosello het op zijn tachtigste welletjes vindt met het runnen van Space. Top-dj Carl Cox, die de club onder Rosello eigenhandig groot heeft gemaakt in de afgelopen tien - vijftien jaar, meldt nu dat er wel degelijk plannen zijn voor een doorstart! De locatie is nog onbekend, maar het moet in 2018 gaan gebeuren.

Space sluit haar deuren na de zomer

Het nieuws heeft twee kanten. Aan de ene kant zal het liefhebbers van Space als muziek in de oren klinken dat er een nieuw hoofdstuk aan de club zal worden toegevoegd; maar aan de andere kant zou het enorm balen zijn dat dit pas in 2018 gestalte krijgt. Tenminste, als we de techno-koning Carl Cox himself mogen geloven:

“Plans are on the table for it opening at another site but it won’t happen for at least two years”,  

aldus Cox in een gesprek met Ticketmaster. 

LEES OOK: Carl Cox blikt terug op zijn Ibiza residency

Betrokkenheid van Carl Cox bij Space Ibiza

Dat lijkt een duidelijke boodschap te zijn, zou je denken, al zijn de plannen - en vooral het tijdstip van de eventuele heropening - natuurlijk nog erg vaag. Over de rol die Carl Cox zélf nog zal spelen in de vernieuwde Space laat hij al tijden weten daar geen toekomst meer voor hemzelf te zien. 'Als Pepe Rosello stopt met Space, dan stop ik ook', zo liet hij weten voordat hij deze zomer aan zijn "Music Is Revolution" afscheidstoernee begon. Toch zet hij in het interview met Ticketmaster de deur weer op een kier, zo lijkt het... 

“At the moment I am quite looking forward to getting three days a week of my life back. I feel like I am ready to kick back a little bit and enjoy the fruits of my labour. I don’t know whether I will be involved because there are so many variables.” 

We zijn heel benieuwd naar verdere berichtgeving rondom het Space-mysterie, want dit wordt ongetwijfeld weer vervolgd! In ons afgelopen magazine interviewden we Carl Cox uitgebreid over zijn jaren in Space en over zijn afscheid van de legendarsiche club. Gemist? Bestel Partyscene magazine hier na

Beeld via Facebook Space

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws