Space Ibiza verkast misschien naar San Antonio

Thomas Keulemans | 1 september 2016
algemeen

Er komt maar geen duidelijkheid over het lot van de legendarische club Space op Ibiza. Alhoewel... Eerder dit jaar werd natuurlijk bekend - je kunt het niet gemist hebben, of je nu wel of niet naar Ibiza gaat - dat de club haar deuren gaat sluiten. Clubeigenaar Pepe Rosello is 80 jaar geworden en vind het logischerwijs wel welletjes. Techno-held Carl Cox, die 15 jaar lang een residency had in Space besloot daarom ook te stoppen, omdat de toekomst van de Space door Rosello's besluit onzeker zou zijn geworden.

Space gaat door!... maar waar?

Sinds het nieuws bekend werd kondigde Cox zijn afscheidstour aan bij Space, waar hij nu middenin zit. Music Is Revolution, The Final Chapter zal op dinsdag 20 september zijn allerlaatste keer in de Space zijn, Er doken meteen allerlei verhalen op over de toekomst van de club, niet in de laatste plaats door de praatgrage Carl Cox zélf.

LEES OOK: Carl Cox: 'Space opent op een nieuwe locatie.'

Dat Space op een nieuwe locatie een soort doorstart zal gaan maken is inmiddels wel duidelijk, maar de precieze locatie was nog onduidelijk. Nu zijn er wel degelijk aanwijzingen voor die nieuwe locatie, maar die is behoorlijk controversieel te noemen: Space zou naar de andere kant van het eiland verkassen, namelijk naar San Antonio!

Plannen van Space in San Antonio

San Antonio staat bij velen toch een beetje bekend als het 'mindere deel' van het eiland, puur en alleen omdat het er barst van de dronken voetbalshirtjes-dragende Engelsen. Het is er ook aanzienlijk goedkoper dan Ibiza Stad en Playa den Bossa, waar de huidige Space gevestigd is. Ambtenaren van de gemeente Ibiza hebben echter plannen ontvangen van Pepe Rosello om het Reco des Sol Hotel in San Antonio grondig te renoveren.

De plannen werden al aangeleverd vóórdat Ibiza onlangs besloot geen verdere uitbreiding van hotels, clubs en discotheken toe te staan, wegens de massale drukte elke zomer op het party-eiland. Het hoofd van San Antonio's afdeling planning, Juanjo Ferrer, heeft nu bevestigd dat Rosello inderdaad van plan is om Reco des Sol om te toveren in een "Space-branded" pand. Het lijkt er vooralsnog dus nog steeds niet op dat Rosello met pensioen gaat! We zijn benieuwd...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws