Kijken: Livestream en kijkje in de Boeing 747-nightclub op Burning Man

Thomas Keulemans | 2 september 2016
algemeen

Het mythische Burning Man Festival is op dit moment in volle gang in de woestijn van de staat Nevada in Amerika. Het festival duurt namelijk van 28 augustus t/m 5 september en steeds meer Nederlanders weten inmiddels hun weg er naartoe te vinden. Je 'moet' Burning Man nu eenmaal één keer in je leven (minimaal) gedaan hebben. De populariteit groeit elk jaar weer, waardoor zelfs het festivalterrein in de grote woestijn al moest worden uitgebreid.

Boeing 747 als chillout- en nightclub op Burning Man

Dit jaar weet het festival de bezoekers ook weer met geweldige nieuwe dingen te verrassen. Een grote groep creatievelingen van de 'Big Imagination Foundation' heeft maandenlang gewerkt aan het fenomenale Boeing 747-decor, waar we je al eerder enkele beelden van lieten zien.

LEES OOK: Bizar Boeing 747-decor op Burning Man

De Big Imagination Foundation gebruikte hiervoor een afgedankte Boeing uit 1985 en begon met het uithollen van de body van het vliegtuig, om ervoor te zorgen dat hier een ruimte onstond waar kunst en muziek in zouden kunnen. En dat is gelukt! Het project werd de "grootste bewegende kunst-ervaring ooit gemaakt," aldus de organisatie. De staart en de zijvleugels zijn van het vliegtuig verwijderd en het bovendek is veranderd in een open air rooftop area. De rijen met zitplaatsen hebben plaats gemaakt voor uit voor lounge stoelen en banken. 

Omdat het project zo speciaal en natuurlijk übervet is, willen we je hierbij nog enkele super gave foto's van de Boeing laten zien, inclusief een animatie van hoe het er van binnen ongeveer uit ziet!

Livestream vanuit de woestijn

Dat Burning Man een gigantisch evenement is heb je waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen. Ook zijn de foto's die op het internet voorbij komen een goede indruk over de verhoudingen van het festival. De livestream die de organisatie vanaf één punt in de woestijn heeft opgezet is al helemaal een mooie manier om te zien hoe de tijdelijke stad de dagen doorkomt. Burning Man eindigt op 5 september en is tot die tijd te volgen via de onderstaande livestream. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws