Tchami krijgt zijn eerste Essential Mix

Ivo Mollemans | 14 oktober 2016
algemeen

Future house koning Tchami gaat zijn allereerste Essential Mix ooit draaien. De BBC Radio 1 Essential Mix is een waar begrip voor danceliefhebbers. Elke week krijgt een artiest twee uur de tijd om zijn of haar ding te doen op de radio. Er zijn dan ook al een hoop verschillende dj’s langs geweest. Dit jaar waren onder andere Baauer, Axwell, Richie Hawtin, Aly & Fila en natuurlijk nog veel meer te horen op de radio.

Tchami

Nu is het dus ook tijd voor Tchami voor een Essential Mix. Het is eigenlijk heel gek dat hij nog nooit eerder deze twee uur tijd heeft gekregen. Als uitvinder van het future house genre, wat inmiddels immens populair is geworden en door vele andere artiesten is overgenomen, zou je toch zeggen dat BBC hem koste wat kost langs wilde hebben. Toch is dit er nog nooit van gekomen, maar daar gaat nu verandering in komen. Op 15 oktober zal hij zijn producties en die van collega’s kunnen laten horen op BBC Radio 1.

LEES OOK: Maceo Plex in het Rijksmuseum

Achter de schermen

Misschien komt zijn afwezigheid wel gewoon door zijn drukke schema. Afgelopen jaar is hij veel aan het touren geweest met de Pardon My French Crew bestaande uit DJ Snake, Mercer, Malaa en Tchami zelf. Daarnaast is hij aanwezig geweest bij de bekende Mad Decent Block Party en ook op Coachella wist hij een formidabel optreden neer te zetten. Daarnaast heeft hij ook zijn eigen label genaamd ‘Confession’. Dit label is gericht op future en bass house en heeft veel nieuwe artiesten kunnen toevoegen aan het rooster dit jaar. Zo zijn Brohug, Dombresky, Angelz en Dustycloud alle vier voorzien van officiële releases op het label.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws