Dit is waarom Tiësto niet kon optreden op Creamfields Peru

Mark Hofman | 9 november 2016
algemeen

Afgelopen vrijdag stond Tiësto klaar om als headliner op Creamfield Peru het dak er af te blazen. Helaas ging dat feestje niet door, maar de reden was echter onbekend. Tiësto gaf zelf al een verklaring op Twitter, maar erg duidelijk was hij niet. Nu komt de aap toch uit de mouw en weten we dat de situatie "te onveilig" zou zijn geweest. 

Onveilige situatie op Creamfields Peru 

Op Twitter boodt Tiësto, een dag na het festival, zijn excuses aan voor het laten schieten van de gig. Persoonlijk zou hij het erg jammer gevonden hebben, maar het was simpelweg té gevaarlijk voor hem om op het podium te verschijnen. Toch gaf de Tweet weinig duidelijkheid aangezien het woord, onveilig, redelijk ruim genomen kan worden. 


Gelukkig komt Creamfields op hun Facebookpagina wel met een duidelijk uitleg. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er een groep mensen over het hek van het festival probeerde te klimmen. Dit gebeurde backstage. De beveiliging van het festival kon de jongens stoppen, maar als reactie begonnen zij met spullen te gooien. Tiësto's team vondt dit te gevaarlijk en besloot het festival, samen met de dj, te verlaten. Sprake van communicatie schijnt er weinig tot niet geweest te zijn. 


De fans die op Tiësto stonden te wachten, die werden erg ongeduldig toen hij niet kwam. Deze begonnen uiteindelijk met glazen flessen te gooien, niet een heel relaxte sfeer dus. In onderstaande video is dat goed te zien. 

LEES OOK: Tiësto steek Calvin Harris in een Future Bass jasje
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws