Deadmau5 wordt met de dood bedreigd

Ivo Mollemans | 5 december 2016
algemeen

Dat er van tijd tot tijd hele rare dingen gebeuren in de wereld is bekend. Aanslagen met of zonder reden, personen die vermist worden of zinloos geweld: helaas behoort het allemaal tot deze wereld en ook al is het meerendeel van de maatschappij hier fel op tegen, toch blijft het gebeuren. Een wereld zonder geweld is misschien wel het meest onbereikbare, maar ieder individu kan ervoor zorgen dat de wereld een stukje beter wordt.

Deadmau5 wordt bedreigd

Iemand die onlangs nog bedreigd werd met gewelddadige acties is Deadmau5. Door zijn nogal uitgesproken mening zijn er inmiddels aarig wat mensen die hem niet mogen. Sommigen daarvan vinden het nodig om te reageren op een wel hele bizarre manier... Deadmau5 werd onlangs geïnterviewd door NME en in dat interview vertelt hij veel over hoe hij zelf de wereld ziet en hoe de wereld hem ziet, en dat hij geregeld met de dood bedreigd wordt.

LEES OOK: Eric Prydz houdt show voor het goede doel

NME

Het interview werd gehouden om te praten over zijn album ‘W:/2016ALBuM/’, maar het ging niet alleen daar over. Ook heeft hij het over waarom hij zich zo gedraagt tegenover de rest van de wereld. Joel Zimmerman ziet zichzelf als iemand die min of meer toevallig erg goed schijnt te zijn met muziek en zichzelf daarin heeft ontwikkeld. Dit leidde ertoe dat hij nu een gigantische fanbase heeft en een huis ter waarde van 5 miljoen dollar bezit. Hij is naar eigen zeggen niet meer uit zijn huis geweest de afgelopen twee weken en het liefst sluit hij zich zoveel mogelijk af van de buitenwereld. Hij is goed met muziek en techniek en daar wil hij zich op focussen zonder zich iets aan te trekken van de meningen van anderen.

Gestoorde ‘fans’

Er zijn echter wel een aantal meningen die wel zijn aandacht trekken. Hij is namelijk met de dood bedreigd door verschillende mensen die het niet met hem eens zijn. Zo dreigen ze om het neer te schieten bij een van zijn shows en er zijn mensen die beweren aangerand te zijn door hem.

‘I get chicks on Instagram saying that I raped them and that they’re calling their lawyer. I do all my own s**t – Snapchat, Instagram, Twitter – and I see everything, every weird private message from every random psycho. I’m not shielded from anything.”

“I get messages from dudes saying, ‘I’m gonna kill you at the show!’ And I’m like, ‘Well, f**k – this could be it.’’

Ook heeft Deadmau5 het voor het eerst over een incident bij een van zijn shows waarbij een bezoeker het podium beklom. Als schrikreactie duwt hij hem van de stage af waardoor de bezoeker vervolgens op zijn rug terechtkomt en roerloos blijft liggen. Hij was uiteindelijk ongedeerd, maar Deadmau5 is het niet snel vergeten aangezien dit in 2004 gebeurde.

'I nearly killed a kid once… I’ve never told this story. So I’m playing live, up in the Cube. I’ve got this LED helmet on, I’m six foot in the air, I can barely see. All of a sudden I hear my manager screaming in my earpiece, and I feel someone grabbing at my waist. This kid has somehow climbed up into the Cube. I just panic, I kick back at him, and he just drops and lands on his back – bang. And he’s motionless. I take off my helmet and look down, and for what felt like a looong time I’m like, ‘I just paralysed or killed that kid.’ Then finally he bounces up and is all ‘Wooo!’ at the crowd. Never been so relieved in my life. Scary.'

Het hele interview met NME lees je hier.

Foto door Matt Banes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws