Eigenaar van Fabric is niet tevreden over omstandigheden

Ivo Mollemans | 9 januari 2017
algemeen

De sluiting van club Fabric London viel veel fans, bezoekers en dj’s rauw op hun dak. De legendarische positie van de club in het nachtleven van Londen is er eentje die niet zomaar weg te halen valt, maar toch gebeurde het tijdelijk toen er opnieuw twee doden vielen ten gevolge van een drugsoverdosis. Voor de overheid was dit genoeg reden om de club te sluiten, maar door de vele protesten is het de club nu toch gelukt om opnieuw te mogen openen.

Strenger beleid

De maatregelen zijn aangescherpt en de organisatie moet er, in samenwerking met de Londense overheid, alles aan doen om te zorgen dat er geen incidenten meer gebeuren met drugs in de club, laat staan dat er überhaupt drugs in de club binnenkomen. ID-scanners, beter fouilleren en beter licht in de club zijn allemaal het gevolg van de problemen rondom de club. Je zou zeggen dat de organisatie achter de club blij is door te mogen gaan met waar ze goed in zijn, maar daar zit voor hen wel een zwart randje aan.

LEES OOK: Moord, pillen en doodslag: de Club Kids

Dubbel gevoel bij Fabric

Medeoprichter en directeur Cameron Leslie heeft gezegd niet blij te zijn met alle maatregelen. Ze zijn enigszins blij dat ze weer open mogen, maar ze zullen niet vrolijk terugkijken op de aankomende periode waarin alles heel streng moet gebeuren.

‘We're obviously delighted we're going to be re-opening but I don't think we're going to be looking over this particular chapter with any kind of fond memories.’

‘There was definitely a belief amongst us that we would be able to get the project back open again. But there's been moments when we've been deeply concerned. It would be wrong of me to say otherwise.’

Openingsweekend

6 januari opende de club weer sinds lange tijd haar deuren en voor die heropening is natuurlijk wel wat voorbereid. Craig Richards, Ben Sims, Seth Troxler en Anthony Parasole stonden het afgelopen weekend achter de draaitafels samen met nog een aantal andere dj’s. Het publiek waar ze voor draaiden was ouder dan voorheen aangezien Fabric geen mensen onder de 19 meer binnen mag laten en iedereen die betrapt wordt met drugs krijgt een levenslange verbanning van de club.

LEES OOK: Laurent Garnier krijgt hoogst haalbare onderscheiding in Frankrijk

De organisatie van Fabric is niet de enige partij die zal gaan controleren tijdens de openingsuren. Ook de politie zal langskomen en in de eerste periode zal dit zichtbaar gebeuren. Naarmate de tijd verstrijkt zal Fabric weer wat losser worden gelaten en zullen politiecontroles weer op dezelfde manier plaatsvinden als voor de sluiting, want uiteindelijk wil iedereen een succesvolle Fabric in Londen blijven behouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws