Beachclubs Bloemendaal aan Zee stoppen met viptafels

Thomas Keulemans | 13 januari 2017
algemeen

Als je van plan bent met je maatjes een viptafel te huren in een strandtent, let dan even op... De bekende beachclubs in Bloemendaal aan Zee gaan stoppen met het organiseren van feesten met viptafels in hun paviljoenen. De zogenoemde 'patserfeesten' die met name vaak op zondagen gehouden werden, lagen al langer onder vuur nadat de poliitie had vastgesteld dat zo'n tachtig procent van de geparkeerde auto's bij de beachclubs op naam stond van iemand met een strafblad.

'Amsterdamse criminelen'

Bernt Schneiders, waarnemend burgemeester van Bloemendaal, wilde proberen de viptafels te verbieden op basis van vrees voor verstoring van de openbare orde. Hij geeft tekst en uitleg over het besluit:

"De sfeer en de muziek op dit soort feesten trekken veel klanten uit het Amsterdamse criminele circuit en de onderwereld. Het is niet zo dat aan tafel criminele transacties zijn gezien en het drinken van dure champagne is niet verboden, maar er hangt door dit soort bokitogedrag wel snel een gespannen sfeer,"

aldus Schneiders in Het Parool.

LEES OOK: Checken - De videoclip van Marshmello's 'Summer'

Afspraken over viptafels

Op de feesten met viptafels werd in het verleden door Amsterdamse criminelen regelmatig met geld, champagne en andere dure drank gestrooid. Meer dan eens leidde dit tot een explosieve sfeer en allerlei onaangename taferelen. Gespecialiseerde evenementenbureaus die de feestjes organiseerden, verdienden dik aan de viptafels. In overleg met de eigenaren van beachclubs als Bloomingdale en Vroeger is nu afgesproken geen zaken meer te doen met bureaus die koste wat het kost viptafels neer willen zetten. Tot een officieel verbod komt het door de afspraken overigens niet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws