The Chainsmokers verpulveren historische records

Pieter Hiemstra | 22 februari 2017
algemeen

Met 'Closer' hebben The Chainmokers een absolute tophit te pakken.Vorig jaar verpulverde het al verschillende records, maar in 2017 gaan ze keihard door. 

Historisch record

Geen enkele artiest in de geschiedenis van de Billboard-lijst lukte het om langer dan 25 weken in de top 5 van de 'Hot 100' te blijven. En dat zegt wat, want de Billboard Hot 100 bestaat al 58 jaar. Tot deze maand voerden 'Uptown Funk' van Bruno Mars (2015) en 'How Do I Live'  (1997) van LeAnn Rimes de lijst aan. Beide nummers stonden maar liefst 25 weken in de top 5 van de 'Hot 100'.

'Closer' stormde 3 september naar een nummer 1-plek en bleef vervolgens 26 weken in de top 5 staan. Een ander record gaat ook naar het nummer van The Chainsmokers. Nog nooit bleef een track zo lang in de top 10 staan. Al sinds 20 augustus had het een top 10-notering die na 29 weken nog steeds staat.

Lees ook: 'Kijken: Trump 'zingt' 'Closer' van The Chainsmokers' 
Lees ook: The Chainsmokers komen met video voor ‘Paris’​

Eerder bleek al dat The Chainsmokers ook meer recente hits voorbijstreef. 'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis bleef zes weken op #1 staan net als 'Partyrock Anthem' van LMFAO. Beide tracks evenaarden daarmee het record van 'Koppels met een nummer 1-hit' uit 2003. Toen voerde 'Hey Ya!' van The Outkast maar liefst 9 weken de lijst aan. 

Records bij andere charts en een Grammy

Bij de Dance/Mix Radio Charts verbrak 'Closer' het record van Swedish House Mafia met 'Don't You Worry Child'  met een hitnotering van 17 weken. Dat was in december. Eerder deze week ging alweer een record van de Charts naar de knoppen door The Chainsmokers. Het record van 26 weken op plek #1 door Avicii met 'Hey Brother' kon erdoor de prullenbak in. 

Voor hun track 'Don't Let Me Down' wonnen The Chainsmokers dit jaar ook al een Grammy voor 'Best Dance Recording'. Verder waren ze genomineerd voor 'Best New Artist' en 'Best Pop Duo/Group Performance'. Die awards haalden ze niet binnen. 

The Chainsmokers harken flink wat prijzen naar binnen en verbreken historische records. Misschien stoten ze zelfs Martin Garrix later dit jaar wel van zijn troon als DJ Mag 'Populairste DJ' 2017'. Of is daarover speculeren nog te vroeg?

Lees ook: 'Deze fan mag touren met The Chainsmokers nadat hij hun coverde​'

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws