Kaartverkoop festivals in vijf jaar verdrievoudigd 

Mark Hofman | 24 maart 2017
algemeen

Dance wordt steeds groter. De artiesten krijgen international meer aandacht, de muziek komt steeds vaker op de radio en ook op het gebied van festivals wordt het succes groter. Festivals kiezen sneller voor een extra dag en verkopen veel sneller uit. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland. Het succes is zelfs zo groot dat de inkomsten rond de kaartverkoop in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd is. 

Festivals verkopen veel meer tickets 

Afgelopen jaar werden er in Nederland 269 events georganiseerd voor dance en deze wisten in totaal 2,9 miljoen mensen te trekken. Dat is veel meer dan de cijfers uit 2011 waar er 1,6 miljoen mensen afkwamen op zo'n 123 events. Dit zorgt uiteraard voor een grotere kaartverkoop, maar ook de stijging in prijzen helpen mee. Artiesten worden duurder en stages worden steeds spectaculairder. Allemaal hartstikke tof, maar het mag natuurlijk wel wat kosten. Hierdoor gaat de prijs van tickets als een malle de lucht in en hebben organisaties in de afgelopen 5 jaar hun inkomsten omtrend ticktets verdrievoudigd. 

Dennis Doeland, expert van DDCMA, zegt dat de markt inmiddels haar top bereikt heeft: 

'Het totaal aantal dance-evenementen zal in 2017 verder toenemen, naar verwachting tot ongeveer 400, maar daar zitten geen grote, nieuwe spelers bij. Het aantal unieke bezoekers neemt niet verder toe en hetzelfde geldt voor de gemiddelde ticketprijs. De totaalomzet uit ticketverkoop zal dan ook op hetzelfde niveau blijven als in 2016.'

Hoe je het ook went of keert, we gaan lekker in de scene en dat willen we graag zo houden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws