Wet die dansen verbied in New York nader besproken

Ivo Mollemans | 19 juni 2017
algemeen

In New York is een wet genaamd ‘Cabaret Law’. Deze wet is in 1926 aangenomen en houdt in dat clubs, barren en andere locaties een speciale vergunning moeten hebben om het toe te staan dat mensen dansen. Om die vergunning te krijgen moet er echter een behoorlijk traject doorlopen worden.

De originele wet

Zo moet er toestemming vanuit de brandweer gevraagd worden, er moeten camera’s aanwezig zijn en natuurlijk moet er een flinke geldsom betaald worden. In totaal hebben 133 locaties zo’n vergunning in bezit, maar er gaat nu vergadert worden over de wet.

LEES OOK: Nick Clegg gaat van politiek naar dj-booth

Het alternatief

De wet is gemaakt uit veiligheidsredenen, maar er moet een betere manier zijn om de veiligheid in het nachtleven te waarborgen. Rafael L. Espinal heeft al eerder voorgesteld om de wet te schrappen en heeft als vervanging voorgesteld om een Nightlife Task Force en Office of Night Life in het leven te roepen. Het is dan de bedoeling dat die eerste ervoor zorgt dat problemen in het nachtleven direct worden aangepakt en de laatstgenoemde moet werken als een contact tussen de lokale overheid, uitgaanslocaties en andere partijen die een rol spelen in het nachtleven. Daarnaast houdt deze er toezicht op dat alles goed verloopt en dat eventuele straftrajecten worden uitgevoerd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws