Frans bedrijf helpt artiesten met uitbrengen van vinyl

Ivo Mollemans | 10 juli 2017
algemeen

Voor bijna elke muzikant is het een droom om ooit een keer een volledig album uit te brengen waarin hart en ziel gestoken is om er een mooi eindproduct van te maken. Tegenwoordig wordt de meeste muziek via internet beluisterd en gedownload, maar dat betekend niet dat cd’s en zelfs vinyl uit de omloop zijn geraakt.

Diggers Factory biedt vinyl aan tegen betaalbare prijs

Helaas is het een stuk duurder om fysieke kopieën van albums te laten maken en zeker als het vinyl moet zijn. Een Frans bedrijf onder de naam Diggers Factory wil kleine artiesten daar echter bij helpen. Op basis van het aantal pre-orders dat een album krijgt zullen zij bij bijna elk budget hulp aanbieden om de droom van een vinyl album in grote oplage werkelijkheid te maken. Dit doen ze vanaf 50 stuks per album en het album wordt in productie genomen wanneer er een bepaald aantal stuks besteld is. Hoeveel dit er moeten zijn is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de productie.

LEES OOK: deadmau5 komt met industrial track tijdens livestream

Heruitvoeringen

Het bedrijf maakt niet alleen platen voor nieuwe artiesten, maar mensen kunnen ook aangeven van welke artiesten zij graag opnieuw vinyl platen zouden willen zien verschijnen. Als de groep groot genoeg is kan het bedrijf ervoor kiezen om de platen in productie te nemen. Momenteel worden platen van Frankie Knuckles, The Avalanches en Soichi Terada aangevraagd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws