Artiesten maken ze niet rijk, maar Spotify smijt met geld richting personeel

Ivo Mollemans | 21 oktober 2017
algemeen

Als een van de grootste streamingsdiensten ter wereld heeft Spotify in de afgelopen drie jaar alleen al meer dan een miljard dollar uitgegeven aan het personeel. Een gemiddeld salaris bij het bedrijf is $168.747 en personen met een hoge positie hebben een salaris van miljoenen dollars. Dat klinkt allemaal heel fijn voor de werknemers, maar Spotify belooft hen nog veel meer bonussen in de toekomst.

LEES OOK: ‘Despacito’ eerste video met 4 miljard views

Grote bonussen voor Spotify medewerkers

Zo is het mogelijk om maximaal 6 maanden betaald ouderschapsverlof op te nemen, afhankelijk van de positie waarin de werknemer zich bevindt. Ook kunnen vrouwen een tegemoetkoming van maximaal $10.000 krijgen als zij ervoor kiezen om hun eicellen te laten bevriezen zodat ze later verzekerd kunnen zijn van vruchtbare eieren en kinderen dus uitgesteld kunnen worden.

Overige kostenposten

Personeel is niet de enige grote kostenpost van Spotify. Maandelijks betalen ze 2,77 miljoen dollar voor alleen al de huur van hun kantoren in het World Trade Center. En dat is lang niet de enige locatie waar het bedrijf kantoren heeft. Wereldwijd zijn er tientallen gebouwen waar kantoren zijn gevestigd en de totale maandelijkse huur zal dus geen klein cijfer zijn.

Zolang het goed blijft gaan met Spotify kunnen ze natuurlijk lekker zo door gaan, al kun je je afvragen of smijten met geld echt zo'n goede strategie is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws