Avicii-documentaire is schokkender dan verwacht

Mark IJsendoorn | 22 oktober 2017
algemeen

De veelbesproken documentaire van Avicii is in première gegaan op ADE, en de film blijkt behoorlijk schokkend. Laidback Luke heeft zich al eens vaker uitgesproken over het ongezonde tourleven van Avicii, maar zelfs hij zegt geschokt te zijn door de docu.

Avicii's alcoholisme

Laidback Luke heeft zich zorgen gemaakt dat de jonge Zweed tot de club van 27 zou gaan behoren, net als Kurt Kobain, Amy Winehouse en Jimi Hendrix. Die zorgen waren niet onterecht, want Avicii’s middelen om met alle stress om te gaan waren feesten en ongezonde hoeveelheden alcohol. Zelf gaf hij toe dat belangrijke optredens hem bloednerveus maakten, en dat alcohol hem de zelfverzekerdheid gaf om te knallen op het podium. Alcoholisme zit in een klein hoekje, en Avicii dronk in zulke mate dat zijn lichaam er aan onderdoor begon te gaan. Hij moest meerdere keren in het ziekenhuis worden opgenomen. Zo werd hij onder meer behandeld aan een ontstoken alvleesklier, een gevolg van overmatig drankgebruik.

Lees meer over Avicii's kutleven in Partyscene #19

Commentaar op de docu

‘Ik verwachtte zo’n succesvolle dj-documentaire, maar dat was dit zeker niet,’ zei Laidback Luke tegen Quote. De film laat zien hoe er niet gesproken werd over de burnout waar Avicii aan leed. Ook is te zien dat hij werd geleefd door zijn manager, dat doktersadviezen werden genegeerd, en dat zelfs zijn vrienden hem aanspoorden om door te gaan. Hij stond er alleen voor. Laidback Luke betwijfelt of Avicii ooit nog terug het podium op stapt. ‘Wat ik nu heb gezien is dat er voor hem een enorm trauma hangt rondom optreden. Dat is voor hem hetzelfde alsof hij wordt verkracht.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws