Ed Sheeran en prins Harry praten langs elkaar heen

Zsarisse Knol | 10 oktober 2019
algemeen

Vandaag lieten Ed Sheeran en prins Harry op een speciale manier weten dat het World Mental Health day is. Ed kwam bij prins Harry op bezoek, het doel was hem alleen niet zo duidelijk. Dit doen ze door middel van een leuk filmpje dat is gedeeld op de Instagram van de hertog en hertogin van Sussex.

Het filmpje toont hoe Ed Sheeran bij Harry op bezoek komt. Harry is verbaasd om Ed Sheeran te zien en vertelt dat het net is alsof hij in de spiegel kijkt. Vervolgens gaan Ed en de prins met elkaar in gesprek. Er ontstaat echter een miscommunicatie tussen de twee hoofdrolspelers. Terwijl prins Harry praat over World Mental Health day, denk Ed Sheeran dat het over de discriminatie tegen roodharige gaat.

‘Mensen weten niet hoe het is voor ons. Alle grappen en sneren daargelaten, ik denk dat het tijd is dat we samen moeten opstaan en zeggen: we pikken dit niet langer. We zijn roodharig en we zullen vechten’, zegt Ed Sheeran. Vervolgens reageert prins Harry: ‘Ik denk dat er sprake is van miscommunicatie, want dit gaat over World Mental Health Day.’ Ed wil overigens niet toegeven dat hij fout zit.

Grappig maar serieus

Hoewel het filmpje dus een gezonde dosis humor bevat, zit er daadwerkelijk een serieuze ondertoon aan. Het filmpje eindigt namelijk met een moment waarop de zanger en prins de kijker rechtstreeks toespreekt. De boodschap hierbij is dat je op World Mental Health Day elkaar moet helpen, zodat je er nooit alleen voor staat. Kortom: een mooi gebaar.

Het is voor prins Harry niet een geheel nieuw onderwerp om over te spreken. Hij zet zich namelijk samen met zijn broer William, Catherine en Meghan al een tijdje in om psychische probleem bespreekbaar te maken. Zelf was hij ook heel openhartig toen hij iedereen vertelde over de hulp die hij zelf zocht bij een psychiater toen zijn moeder Lady Di overleed.

Bekijk het filmpje hier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Both Prince Harry and Ed Sheeran want to ensure that not just today but every day, you look after yourself, your friends and those around you. There’s no need to suffer in silence - share how you’re feeling, ask how someone is doing and listen for the answer. Be willing to ask for help when you need it and know that we are all in this together. #WMHD Check out the accounts below for more resources and support: @Heads_Together @Calmzone @MentalHealthFoundation @CharityNoPanic @SamaritansCharity @YoungMindsUK @GiveUsAShoutInsta @Childline_official @LetsTalkAboutMentalHealth @Jedfoundation @Pandas_UK @Charitysane @MindCharity @TimeToChangeCampaign @RethinkMentalIllness @MentalHealthMates @ActionHappiness @MHFAEngland @DitchTheLabel @TheBlurtFoundation

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws