Burnin’ Bos

redactie | 2 mei 2007
blogs

Boskamp had vorige week beloofd om het in zijn volgende column over seks te hebben. Bij deze. Gelukkig zorgt het zonnetje voor wat trans- én inspiratie.
Mick Boskamp
Vanmiddag liep ik even door de warme, broeierige en zonnige stad, die sinds april j.l. Amsterdam heet. Ik liep voorbij de Tweede Kamer*, toen ik een medewerker van deze coffeeshop bijna over de toonbank zag springen, richting steeg. Hij liep me haast onder de voet, maakte met zijn handen een graaibeweging richting hetgeen zijn aandacht trok en slaakte toen een diepe zucht. Hij draaide zich met lede ogen naar me toe. ‘Heb je dat gezien?’, zei hij. Terwijl hij sprak, en ik hallucineerde niet, leek hij heel even op een kwijlende buldog.

‘Wat heb ik gezien?’vroeg ik verbouwereerd. ‘Die memmen!’ ‘Memmen?’stamelde ik. ‘Die ballen!’ riep hij alsof hij het tegen iemand had die voor de Mount Everest staat en nog steeds een strak blauwe lucht ziet. ‘Kijk, ze slaat nu de hoek om,’zei hij, me onderwijl een flinke por gevend. ‘Met dat strakke shirtje en rode haar. Je gaat zo zien wat ik bedoel….Ai, ze houdt haar tasje ervoor. Shit, we kunnen niks zien!’ Een paar tellen bleef hij sprakeloos naar de grond staren. Toen herwon hij zichzelf, gaf me een hand en zei: ‘Fijne middag verder’. Hij ging weer aan het werk. 

Eigenlijk was mijn verbazing over dit tafereel niet terecht. Want mij gebeurde hetzelfde tijdens mijn wandeling door de stad, alleen misschien op een wat ander level: ik hield het allemaal binnenshersens. Diepe gedachtes over wat voor heerlijks ik allemaal heb gedaan met mijn droomvrouw en nog ga doen in dit leven.

Maar even terug naar de feiten.

Als ik een medewerker van een coffeeshop op een lome doordeweekse middag al bijna uit zijn pisbuis zie springen bij de aanblik van iets monsterlijks, ja, dan wens ik je als man of nog erger: als vrouw heel veel sterkte toe, deze hete zomer in uitgaansland.

*In mijn stukjes wil ik altijd zoveel mogelijk informatie kwijt. Bij Coffeeshop de Tweede Kamer wilde ik dus schrijven in welke steeg die zich bevindt. Het is de steeg om het hoekje bij Hoppe en zit tussen de Herengracht en Spuistraat ingeklemd. Ik was even de naam kwijt, dus vroeg ik op de redactie of iemand wist hoe die steeg heette. De reacties varieerden van ‘Halvemaansteeg’ tot aan ‘Moet je even googelen.’ Dat je in ieder geval weet dat ík mijn best heb gedaan…    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws